champions league

Experten: "Real Madrid måste spela perfekt"

Richard Henriksson inför Real Madrid-Barcelona
2:50 min

Hela fotbollseuropas blickar vänds mot Madrid i kväll. Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson tror på fotbollsgodis när Barcelona gästar den spanska huvudstaden.

Det spekuleras otroligt mycket inför kvällens stormöte i semifinalen i Champions league mellan de spanska giganterna Real Madrid och Barcelona.

– Det ska bli otroligt intressant att se den, att ta sig vidare i Champions league smäller högre än de två tidigare tidigare möten nyligen (1-1 i ligan och 1-0 till real Madrid i den spanska cupfinalen), säger Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

Vilket lag tror du kommer våga mest i kvällens match i Madrid?

– Jag tror att Barcelona, trots att de är skadedrabbade, inte kommer kunna spela på något annat sätt än att ha väldigt mycket bollinnehav och pressa högt för att ta tillbaka bollen.

– Det intressanta blir att se om Real Madrid kan spela lika bra som i cupfinalen. Att ha så pass farliga kontringar som de hade.

José Mourinho vill vara underdog återiigen och betonade på en presskonferens inför matchen, men även Barcelonas tränare Pep Guardiola försöker föra över favoritskapet på motståndaren.

– Guardiola kör samma taktik och pratar om att Barcelona är skadedrabbade samt att de förlorade cupfinalen. Det gör Real Madrid till favoriter, åtminstone i Guardiolas ögon.

Den stora utmaningen för Real Madrid blir att föröska kopiera det fina spel som man lyckades med i cupfinalen förra veckan.

– Däri ligger det svåra. Det är otroligt tufft att genomföra en match så perfekt taktiskt och aggressivitetsmässigt som man gjorde i cupfinalen, säger Henriksson.

Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".