fotboll

Larsson ett VM-frågetecken

Thomas Dennerby: "Kan inte ersätta erfarenheten"
1:14 min

Förbundskapten Thomas Dennerby har fått ännu ett oroande mittbacksbesked inför VM. Sara Larsson är skadad men vet ännu inte hur allvarligt.

För mindre än en vecka blev landslagsbacken Stina Segerström skadad och dagen efter kom beskedet att hon missar VM.

I gårdagens 1-0-seger mot Umeå skadades ytterligare en landslagsback. Sara Larsson fick ont i baksidan av låret och klev av – förhoppningsvis i rätt tid. Hon har ännu inte gjort någon undersökning och vet inte hur allvarlig skadan är.

– Jag vet inte hur pass mycket det hann dra till, det är alltid lite svårt att veta med baksidor. Det kan väl röra sig från allt ett par veckor till lite mer än ett par veckor, säger Larsson till Radiosporten.

Med Segerström borta är Larsson en tänkbar ersättare till att spela mittback bredvid Charlotte Rohlin i VM som börjar om mindre än två månader.

– Skulle situationen vara att även hon är skadad kan två av de tre som är påtänkta inför VM inte medverka, säger förbundskapten Thomas Dennerby till Radiosporten.

Vad har du för plan B då?

– Tack och lov är vi väldigt duktiga på att få fram bra innerbackar i Sverige och vi har ett helt gäng bakom de här tre. Som Johanna Frisk, Marina Pettersson, Malin Levenstad, Karin Lissel.

Men hur mycket försvagas mittbacksdelen om både Larsson och Segerström är borta?

– De besitter ju en massa erfarenheter som är användbara när det kommer till mästerskap. Den erfarenheten kan vi ju inte ersätta med en ny ung spelare, säger Dennerby.

Kif Örebros seger innebar att Umeå tappade serieledningen till Tyresö, som besegrade Jitex med 2-1 på bortaplan.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".