fotboll - damallsvenskan

Lundgren skadad på hotellet

Sofia Lundgren: "En trolig bristning under foten"
2:36 min

Landslagsförsvaret ser allt mer sargat ut. Två mittbackar är skadade och nu även målvakten Sofia Lundgren.

För en vecka sedan skadade Göteborgs mittback Stina Segerström foten och dagen efter kom beskedet att hon missar VM. Segerström var tänkt att spela bredvid Charlotte Rohlin i mästerskapet.

Bara några dagar senare skadades ersättaren Sara Larsson. Kif Örebrospelaren vet dock inte hur allvarlig skadan är men hoppas och tror att VM inte är i fara.

I dag kom ytterligare ett orosmoment för förbundskapten Thomas Dennerby. Linköpings målvakt Sofia Lundgren skadade sig på hotellet och kunde inte spela kvällens match mot Malmö.

– Jag gjorde illa mig i dag på dagen, jag busade och stojade lite med min rumskamrat och blev lite knuffade och satte ner foten väldigt hårt i marken och kände direkt att något inte stod rätt till. Sedan blev det bara värre och värre och jag har svårt att belasta hälen så det var inte så aktuellt för spel efter att jag träffat läkaren, säger Lundgren till Radiosporten.

Hon vet i dagsläget inte hur länge hon blir borta.

– Det är smärtan som avgör, det är en trolig bristning under foten.

Men hon är inte rädd för att VM ska vara i fara.

– Nej, så långt tror jag inte. Men om jag inte spelar matcher och visar upp mig så vet man ju inte vad de tycker. Men det har gått bra hittills och jag visade mot Arsenal att jag har bra form och inte behöver massa månader för att komma i form och det talar starkt för mig ändå i framtiden, säger Lundgren.

Om mittbacksfrågan i VM säger expert Börjesson såhär.

– Det finns några stycken redan i truppen. Som Annica Svensson och Karin Lissel har varit ett sådant alternativ. Marie Hammarström som var med mot Kanada skulle också kunna ta den rollen. Hon är bra på huvudet, har bra tillslag och bra spelsinne.

Kristianstads Hedvig Lindahl är förstamålvakt i landslaget medan Lundgren har fungerat som ersättare.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Paul Zyra
paul-zyra@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".