Foto: Erik Abel / SCANPIX
Damallsvenskan

Malmö vann toppmötet

Malmös tränare Martin Sjögren: "Vi vinner närkamperna"
1:46 min

Malmö vann toppmötet mot Tyresö med 2-1 och gick upp i serieledning. En skada på landslagsspelaren Nilla Fischer oroar dock Malmö.

Fjolårets mästare Malmö gästade fjolårets stora överraskning Tyresö på Tyresövallen. Precis som förväntat ligger båda lagen i toppen.

Tyresö rivstartade med ett ledningsmål i den fjärde minuten genom nyförvärvet och landslagsspelaren Josefine Öqvist. Den första halvleken fortsatte vara händelserik och kvitteringen kom i den 27:e minuten.

Manon Melis petade bollen framför sig och ökade farten. Holländskan var snabbare än Tyresös försvarare och sköt bollen i mål bakom Carola Söberg.

Före halvtid gjorde Malmö 2-1. Lina Nilsson slog en frispark som Linda Forsberg sköt i mål.

Tyresö jagade kvittering men fick i stället en utvisning med fem minuter kvar på Line Röddik Hansen. Resultatet stod sig och Malmö fick åka hem som segerare.

– Vi står upp i närkamperna och vinner mer närkamper än vad de gör. Där tar vi komandot och så skapar vi oerhört mycket målchanser, vi borde ha haft bättre utdelning, säger Malmös tränare Martin Sjögren.

Men det var inte bara glädje i Malmö. Landslagsspelaren Nilla Fischer fick en smäll på foten och klev av med tolv minuter kvar.

Tyresös målskytt Josefin Öqvist:

– Vi börjar matchen mycket bättre än vad Malmö gör och sedan tar de över. När andra halvlek startar har vi matchen och så tar de över igen, jag vet inte varför det blir så. Vi släpper till deras mål lite lätt också, men serien är lång och det kan hända mycket.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".