fotboll - damlandslaget

Börjesson: "Känns jättejobbigt"

5:03 min

Landslagets skadebekymmer inför VM bara fortsätter. Radiosportens expert Anette Börjesson kan inte minnas när det någonsin varit så många skador inför ett VM.

Sex potentiella startspelare i VM är skadad en månad innan mästerkskapet och Radiosportens expert Anette Börjesson kan inte minnas när det senast varit ett sådant här prekärt läge.

– Inför ett VM så känns ju det här jättejobbigt. Jag vet inte vad det är, om det är en förbannelse som vilar över det här VM:et eller hur man nu ska tolka det, säger Börjesson.

Elin Ekblom Bak har inte spelat i landslaget sedan 2006 och gör comeback till matcherna mot England på söndag och tisdag.

– Det ser jag som positivt, Elin har varit en av de bättre under våren. En mycket kompetent spelare på mitten som är väldigt svår att ta sig förbi och har en grym vilja.

Malmös ytterback Lina Nilsson klev av med en fotskada i går mot Djurgården.

Hon genomgick sent i går en röntgenundersökning som visade en mindre skelettskada i foten och därmed kan inte heller hon följa med till England. Enligt fotbollsförbundets hemsida ska skadan troligtvis inte hindra henne från VM-spel.

Tyresös Josefin Öqvist skadade i går sitt knä mot Kristianstad. Hennes skada var så allvarlig att man direkt kunde räkna bort henne från matcherna mot England, Göteborgs Johanna Almgren kallades in i stället.

– Johanna Almgren har varit med tidigare men blev ratad till England, så hon har nog funnits i tankarna hela tiden. I de senaste matcherna har hon vässat formen ytterligare och jag  tror att hon blev skitförbannad över att inte bli uttagen till England. Det tror jag är en klockren spelare som kan slå sig in i VM-truppen, säger Börjesson.

Sedan tidigare är mittbackarna Stina Segerström och Sara Larsson och mittfältaren Nilla Fischer skadade och missar lägret i England. Även målvakten Sofia Lundgren dras med en ömmande fot och finns inte med.

Vad ska Dennerby testa i England när han inte får med de spelare han vill?

– Vi måste hitta någon så att det blir en bra kombination på mittfältet och sedan lösa offensiven, för Josefin Öqvist är inte med med sin speed. Det har varit något som Sverige dragits med, visst vi har speediga spelare som Lotta Schelin och Kosovare Asllani men det gäller att de hittar varandra i spelet, säger Börjesson.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se