Ingen mästartitel för Bajrami och Bengtsson

Det höll inte ända fram för Emir Bajrami och Rasmus Bengtsson i Twente. Förra årets holländska ligamästare förlorade guldduellen mot Ajax i den sista omgången. Rasmus Lindgren fanns inte med i Ajax trupp.

Ajax vann med 3-1 (1-0) och tog sin första ligatitel sedan 2004.

För bara en vecka sedan besegrade Twente Ajax i den holländska cupfinalen med 3-2 efter förlängning.

Då kom den svenske landslagsspelaren Emir Bajrami in då förlängningen började och Bengtsson tio minuter senare.

Söndagens inhopp inför 53 000 åskådare på ett utsålt Amsterdam arena blev betydligt tristare. Bajrami fick hoppa in som vänsterbreddare i den 78:e minuten, alldeles efter att Siem de Jong med sitt andra mål gett Ajax ledningen med 3-1.

Och det tog inte många sekunder innan Bajrami skallade ihop med sin brasilianske lagkamrat Douglas. Han blev liggande en stund innan han kunde fortsätta. Men det blev en förgäves kamp under de få minuter som återstod.

Det hade räckt med oavgjort för Twente, som låg en poäng före Ajax inför slutomgången. I stället säkrade Ajax sin 30:e ligatitel efter en rättvis seger. Twente, utmanarlaget från Enschede i holländsk fotboll, orkade inte behålla titeln från förra. I år fick laget nöja sig med cupbucklan.

Förre engelske förbundskaptenen Steve McClaren var mannen som förde Twente till ligaguld förra säsongen. Nye tränaren, den förre belgiske landslagsmålvakten Michel Preud'Homme, har liksom Ajax i alla fall Champions league-spel att se fram mot.

Och efter en skadefylld säsong har Emir Bajrami tid på sig att slå sig in i startelvan på nytt. Han har tre år kvar på kontraktet.

Rasmus Bengtsson var ombytt, men fick ingen speltid den här gången. Svensken i Ajax, Rasmus Lindgren, fanns inte med i truppen.

TT
radiosporten@sr.se