Damlandslaget

Skadeförbannelsen fortsätter

8:27 min

Med bara sex veckor kvar till fotbolls-VM i Tyskland fortsätter fotbollslandslagets skadelista att växa. Senast i raden är mittfältaren Lisa Dahlkvist.

– Det är självklart så att i de bästa av världar vill man ha sina bästa spelare på plats men det ingår också i den här idrotten att skador kommer och går, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Göteborgs anfallare Lisa Dahlkvist är skadad, den sjunde potentiella startspelaren i landslaget. Hon slog ihop med en motståndare i söndagens landskamp mot England och fick efter det lite känning i knät.

Hon kunde inte fullfölja matchen, tyckte det medicinska teamet. En undersökning visar att hon på en tregradig skala har en så kallad 0,5-skada, en lindrig uttänjning i det inre ledbandet.

I bästa fall ska Dahlkvist kunna vara tillbaka i spel redan om en vecka.

Nilla Fischer är tidigare fotskadad och den givna startspelaren på innermittfältet bredvid lagkapten Caroline Seger. Dahlkvist var tänkt som Fischers ersättare.

– Det är klart att i det läge vi är nu så fanns det naturligtvis en tanke med det, säger Dennerby.

De ständiga skadorna i landslaget som har avlöst varandra under våren är dock inget som bekymrar förbundskaptenen nämnvärt.

– Om man tittar på rehabtiden är det inte några spelare som kommer att missa VM förutom Stina Segerström, så just nu känner jag mig faktiskt rätt lugn, säger Dennerby.

Sophie Gill, Oxford
sophie.gill@sr.se