Fotbollsarena Radiosporten

Tobias Hysén: Så löste vi krisen

36 min

IFK Göteborg inledde årets Allsvenska med fyra raka förluster. Tobias Hysén berättar nu för Fotbollsarena Radiosporten om hur laget löste sin kris.

– Folk fick bli lite förbannade och vi snackade igenom olika saker som folk stört sig på. Vissa hade svårigheter med vissa instruktioner på plan eller att vi fokuserade på fel saker när vi tränade. Så folk fick lufta vad de tyckte, säger Tobias Hysén till FotbollsArena Radiosporten.

– Därifrån har vi tagit kliv framåt både spelmässigt och mentalt, tillägger han.

Efter fyra omgångar hade IFK Göteborg förlorat samtliga fyra matcher. Förlusten mot AIK på Råsunda skapade krisrubriker i pressen.

Dagen efter spelarna ett rejält snack.

– Där och då så sa vi det, att det är upp till oss själva nu. Vi kan inte luras av media och börja kasta skit på varandra, eller de olika grupperingarna får inte sitta och snacka skit bakom ryggen på varandra.

Hysén berättar också att flera spelare tvivlade på tränaren Jonas Olsson förmåga att vända trenden.

– Jag skulle inte säga att vi var hundraprocentigt tvivellösa, det är klart att vi satt och diskuterade om det var det som var fel. Men de flesta kom fram till att det inte var hans fel. Vi tyckte väl mer att det var det där sista fokuset ute på plan som inte var där det skulle vara.

– Det är ju inte så att han har gått in och ändrat en massa, det är mer att vi ute på plan har börjat göra det vi ska göra.

Alexander Lundholm
alexander.lundholm@sr.se

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se