Jag anade en viss oro hos Dennerby

"Har det blivit några fler skador?", frågade jag och förväntade mig ett stort nej från Thomas Dennerby.

"Ja, det har ju det", svarade han.

"Då kör vi igen", tänkte jag.

På väldigt kort tid, bara tre veckor, har sju landslagsspelare blivit skadade. SJU. Har det någonsin hänt förut? De är dessutom potentiella startspelare.

Thomas sa som vanligt att han känner sig lugn, men lika lugn som han sagt sig vara tidigare tycker jag inte att han var. Det anades ett en viss oro och han sa att det självklart inte var optimalt.

Mest verkar han gräma sig över Nilla Fischers skada och därför är det tungt att ersättaren Lisa Dahlkvist nu är skadad. Även om det sägs vara en lätt skada så vet man aldrig, den kan komma tillbaka när man minst önskar det – under VM.

Dennerby var väldigt tydlig med att om det inte känns säkert kring dessa spelares skador när truppen ska tas ut 30 maj så får de stanna hemma. I något fall kan han tänka sig chansa men det går ju inte med sju.

Därför känns det väldigt viktigt att ersättarna spelas in nu – mer viktigt än att halvskadade startspelare kommer tillbaka.

Morgondagens möte med England blir intressant, då kommer Dennerby att visa vilka han vill spela med i Tyskland om inte de skadade kommer tillbaka.

Mest intressant just nu: Vem som spelar bredvid lagkapten Caroline Seger. Marie Hammarström är mitt tips.

För övrigt bor vi (tre från pressen) och laget i ett litet samhälle som heter Maidenhead. Mysig engelsk småstad som ligger nära Slough (för alla er som älskar The Office).


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se