damlandslaget

Därför petar Dennerby Asllani

6:30 min

Den 28 juni inleder Sverige VM mot Colombia. I kvällens match mot England vill förbundskaptenen testa de elva som ska starta då, men stjärnan Kosovare Asllani får börja på bänken.

– Vi tror att det finns starkare spelare i den positionen just nu. Men hon är absolut inte borträknad på något vis, säger Thomas Dennerby till Radiosporten.

I stället för Asllani på sin yttermittfältsplats väljer Dennerby att flytta ned Lotta Schelin på högerkanten. På topp bildar Linda Forsberg och Jessica Landström anfallspar.

– Syftet med det är att använda hennes (Lotta Schelins) fantastiska löpstyrka och hennes en mot en-spel. Men vi kan också slänga upp Lotta som forward och man kan skicka ut Forsberg eller Landström på kanten, säger Dennerby.

Matchen mot England är damlandslagets sista före VM-trupputtagningen den 30 maj. Och nu börjar allvaret, enligt förbundskapten Thomas Dennerby som kommer att starta med det lag han vill ställa upp med i premiären den 28 juni.

Med undantag för någon eller några av de spelare som är skadade och kan hinna tillbaka.

– Fortfarande kommer vi vilja ge speltid, men självklart är det också att de som ska in på plan ska vara spelare som ska kunna stå där den 28 juni.

Vad vill ni ha för besked?

– Vi hade en tendens i början på året att släppa in lätta mål. Även om vi släppte till få målchanser så hade vi ändå två mål i baken. Men nu har vi hållit nollan två matcher i rad, mot bra motstånd Kanada och England, säger Thomas Dennerby och fortsätter

– En av de absolut viktigaste nycklarna för framgångsrika lag brukar vara att man är svåra att göra mål på. Så jag hoppas vi kan ta med oss den starka försvarsdisciplinen. När den sitter brukar vi även spela bra anfallsfotboll.

Startelvan mot England (4-4-2):

1 Hedvig Lindahl

4 Annica Svensson
3 Linda Sembrant
2 Charlotte Rohlin
6 Sara Thunebro

8 Lotta Schelin
5 Caroline Seger [K]
18 Marie Hammarström
15 Therese Sjögran

16 Linda Forsberg
9 Jessica Landström

Ersättare: 12 Kristin Hammarström - 7 Malin Levenstad, 10 Kosovare Asllani, 11 Antonia Göransson, 13 Elin Ekblom Bak, 14 Johanna Almgren, 19 Madelaine Edlund, 20 Sofia Jakobsson.

Sophie Gill, Oxford
sophie.gill@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se