Manisk måndag

Måndagen blev stressig, händelserik och väldigt underhållande.

Redan på förhand visste jag att det skulle bli mycket jobb. Först inspelning av veckans Arena-avsnitt och sedan AIK-Helsingborg tillsammans med Dagge på kvällen.

Martin Marhlo var tvungen att lämna återbud så det var bara att inleda jakten på en lämplig ersättare.

Och mer lämplig sådan en Alexander Lundholm kan man väl inte hitta? Alexander, en av stjärnorna i P3 Sport och snart allt mer även i Sportextra, gjorde ett inhopp värdigt en Ole Gunnar Solskjaer.

Alexander var strålande, så också programmets gäster. Veckans tema är "Trendbrott" - hur man som spelare och tränare arbetar för att bryta en jobbig period av förluster och dåliga prestationer.

Tobias Hysén och Tom Prahl gästade och båda verkade genuint intresserade av att prata i detta ämne.

Hysén berättade bland annat om att spelarna förstås hade diskuterat huruvida de tyckte att Jonas Olsson var rätt man för tränarjobbet i IFK Göteborg.

Och att laget fått gehör för sina synpunkter på vad Olsson kunde förbättra som coach.

Prahl var som vanligt lysande när han förklarade hur han jobbar för att bryta negativa trender.

Dock suckade han lite när vi frågade om läget inför kvällsmatchen mot Elfsborg:
"Vi har våra vanliga problem med spelarna..." suckade Prahl.

Det, i kombination med stor sympati och beundran, gjorde att jag inte kunde låta bli att le lite för mig själv när TFF vann med 3-0 på Vångavallen med Tom Prahl jublande glad i ösregnet.

Han var glad på kvällen, så även jag som fick se en riktigt bra allsvensk match på Råsunda där AIK gjorde sin bästa match sedan guldåret 2009.

Sist men inte minst - missa heller inte Sophie Gills reportage från England där Therese Sjögran lovar att börja följa på twitter.

Ett löfte Sjögran infriade sent på måndagskvällen.