Damlandslaget

Seger: "Måste undvika svackorna"

3:45 min

Lagkapten Caroline Seger tror att Sveriges skadade spelare snart är tillbaka och är inte orolig inför VM. Vad som oroar mer är landslagets djupa svackor under matcher.

Mötet med England var sista matchen innan förbundskapten Thomas Dennerby tar ut truppen och sex spelare finns på skadelistan. Men Caroline Seger är inte orolig.

- Jag tror att de är tillbaka till vårat förläger i Göteborg, det är ingen fara med det. Det är fortfarande en månad kvar och de kommer att vara tillbaka och kunna träna och spela med oss, säger Caroline Seger.

- Vi har varit tillsammans så länge och har mycket rutin och erfarenhet tillsammans, så att vara tillsammans i Göteborg och då tre veckor innan VM är alldeles lagom för oss.

Men det svenska laget har en hel del att slipa på inför VM.

- Just nu är vår akilleshäl att vi tappar som vi gör i andra halvlek och börjar spela långt vilket inte passar oss överhuvudtaget. Det är någonting vi måste förbättra och att inte komma in i så långa svackor som vi gör i dag, säger Seger.

Sveriges lagkapten spelade före lägret i England sin senaste landskamp i september förra året. En häloperation höll henne borta från fotbollen i några månader men nu är hon alltså tillbaka.

Hon spelade en del av den inofficiella landskampen mot England i söndags, då Sverige vann med 1-0, och spelade hela matchen i den officiella matchen på tisdagen.

- Det är kul att vara tillbaka och vara med i det här gänget och komma tillbaka i tid innan VM och ha några matcher innan man går in i ett mästerskap. Jag är inte orolig, säger Seger.

- Det offensiva spelet måste blir bättre, hitta rätt med sina lagkompisar igen och den där sista bollen i den tredjedelen, att man hittar fötter på de som ska ha bollen på fötterna. Men jag känner de ganska väl sedan innan så det kommer nog ganska snabbt.

Svenskorna inledde bäst och gjorde en bra första halvlek där bara målen fattades. Men i andra gjorde England ett tidigt mål och dominerade sedan matchen. Efter en straff i den 71:a minuten skrevs slutresultatet till 2-0 till England.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se