allsvenskan

Dahlberg bröt måltorkan – i match nummer 71

1:13 min

Den förre landslagsanfallaren Mikael Dahlberg gav Gefle ledningen med 1-0 borta mot AIK. Ett minst sagt efterlängtat mål för 26-åringen.

Mikael Dahlberg fick äntligen jubla i den allsvenska fotbollen. Måltorkan har sträckt sig över 70 allsvenska matcher, men i den 71:a matchens elfte matchminut slog han till.

Jonas Lantto avancerade på vänsterkanten och passade bollen snett inåt bakåt, där stod Dahlberg och sköt in 1-0.

– Han hade helt fritt läge och där kunde inte ens Dahlberg missa, höll jag på att säga, säger Radiosportens kommentator Tommy Åström och tillägger:

– Nu gör han målet och förarbetet är mycket skickligt av Jonas Lantto.

Senaste allsvenska målet för Dahlberg kom i augusti 2008, när han spelade för Djurgården.

– Dahlberg som ju egentligen har haft en ganska stor potential som målskytt men har haft stora problem de senaste åren satte alltså dit 1-0-målet, säger Åström.

Dahlberg nöjde sig dock inte med ett mål. I den 41:a matchminuten var han framme på en hörna och nickade in 2-0 till gästande Gefle.

– 70 allsvenska matcher som anfallsspelare, det är ganska mycket det. Och så nu två mål inom loppet av en halvtimme. Han värvades ju till Djurgården från Gif Sundsvall för att vara en målgörare men det hände ingenting och det blev heller inget mål i Gefle förra året.

– Kanske kan det lossna nu för Dahlberg som ju hade en potential framåt, i alla fall före 2008, säger Tommy Åström.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se