Allsvenskan

Kalmar: "Vi förväntar oss inga skandaler i kväll"

7:00 min

Efter läktarskandalerna i Södertälje och Malmö är säkerhetspådraget stort inför kvällens allsvenska match mellan Kalmar och AIK.

– Vi har sedan länge planerat det här matchen med AIK. Vi vet vad som kan komma, men vi förväntar oss vare sig bengaler eller nåt annat. Men jag blir inte överraskad om det händer någonting, säger Kalmar FF:s säkerhetsansvarige Björn Andersson till SR Kalmar.

Björn Andersson är heller inte överraskad över det som hände under tisdagskvällen då en Malmösupporter sprang in på planen och knuffade till helsingborgs målvakt Pär Hansson efter att denne hade fått ett knallskott kastat mot sig.

– Det kan hända vilken match som helst att nån stolle får hjärnsläpp, säger Björn Andersson.

Björn Andersson och hans kollegor i allsvenskan jobbar dagligen för att liknande händelser som inträffade i Södertälje och nu senast i Malmö inte ska ske. I kväll möter Kalmar FF AIK och säkerhetsarbetet inför matchen har förberetts sen lång tid tillbaka.

Andersson vill att regeringen ska agera i frågan.

– Jag vill ha ett lagstöd där man kan lagföra personen och sedan stänga av personen för lång tid från fotbollsmatcher och kanske andra evenemang också. De måste få veta att det har gjort något galet, säger han och tillägger senare:

– England har lyckats, så varför skulle inte vi lyckas.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista