damlandslaget

Möt juristen som gillar att ha rätt

4:40 min

Ytterback, anfallare, yttermittfältare och mittback. Linda Forsberg behärskar de flesta positioner på en fotbollsplan.

Om en vecka fyller multispelaren Linda Forsberg 26 år.

Landslagsdebuten gjorde hon i en EM-kval-match 2007, och sen dess har hon lirat ytterligare 24 landskamper.

I klubblaget Malmö spelar hon ytterback, men i landslaget är hon med som yttermittfältare och anfallsalternativ.

Men egentligen kanske hon skulle passa bäst som mittback.

– Jag har spelat det lite när jag var yngre. Mina egenskaper, duktig en-mot-en, snabb och bra huvudspelare, säger Forsberg till Radiosporten.

Samtidigt har hon en bra inläggsfot och ett tungt skott. Förbundskapten Thomas Dennerby har flera gånger sagt att om man kunde klona Forsberg så hade man material till samtliga positioner.

– Hon gör de runtomkring sig bra eftersom hon snabbt läser in hur andra agerar. Hon har ett riktigt fint huvud för att spela fotboll beträffande spelförståelse och alla de bitarna, säger han.

Men vem är Linda Forsberg, som alltid ser så fokuserad och samlad ut i samband med träning och match?

– Jag kanske inte vill vara jättehögljudd utan jag är lite mer tillbakadragen men är gärna med och diskuterar, säger hon.

Med tanke på juristutbildningen kanske det inte är så konstigt att hon gillar att tycka till och att ha rätt. Vid sidan av fotbollen jobbar hon halvtid som bolagsjurist.

– Det är klart att det är lite knepigt med tid och så, särskilt nu när jag är i väg. Men jag tycker att det funkar relativt bra, säger hon.

– Juridik är så roligt. Man får lära sig mycket om mycket. Man får alltid argumentera, vända och vrida på saker och försöka hitta en bra lösning. Det är inspirerande.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se