allsvenskan

AIK hyllade besviken Norling

1:29 min

Malmö FF:s tränare fick en tuff start i sin första allsvenska match för sin nya klubb. Den förre AIK-tränaren var oerhört nedstämd när han lämnade Råsunda.

En liten tröst var det kanske att Norling mottogs med kärlek av AIK-pubkliken. "Det finns bara en Rikard Norling", stod det bland annat på de banderoller som hyllade den förre AIK-tränaren.

– I och med att vi förlorar den här matchen så är man bara genombesviken. Det är svårt att ta in andra intryck just nu, säger Malmös tränare Rikard Norling till Radiosporten.

Varför förlorar ni matchen?

– Det blir två situationer där det första är ett slumpmål och det andra kommer direkt i andra halvlek. Vi lyckas inte vända efter det.

Du valde att sätta Jeffrey Aubynn på det centrala mittfältet, hur tyckte du att det blev?

– Jag tyckte att han klarade sig väl.

Men du bytte ändå ut honom med kvarten kvar. Varför då?

– Det var väl mer en energifråga, att få in nya friska ben.

AIK var mycket mer aggressiva under stora delar av matchen, men Rikard Norling vill inte hålla med om att Malmö saknade den rätta tändningen.

– Nej absolut inte, vi var väldigt tända innan så det vill jag inte säga. Sen får man ta det här hem till kammaren och analysera det, säger Norling.

Lasse Hansson
lasse.hansson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista