superettan

Larssons pressade Bois vann

2:34 min

Landskrona tog tre viktiga poäng i Superettans bottenstrid genom att hemmabesegra Åtvidaberg med 3-2.

Åtvidabergs Anton Tinnerholm kvitterade två gånger, men när inhopparen Mathias Andersson gjorde 3-2 i 88:e minuten orkade inte gästerna resa sig ännu en gång.

Tungt för Åtvidaberg som gjorde ett självmål och som missade chansen att gå upp på andra plats i tabellen. I stället ligger ex-allsvenskarna sexa – fyra poäng efter serieledande Degerfors.

– Det är tungt, uddamålsförlust igen. Vi bjuder på deras sista mål, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson till Radiosporten.

Desto mer glädje i Landskrona, som har genomgått en oerhört tung period i inledningen av årets säsong. Tränaren Henrik Larsson har varit ifrågasatt på sistone.

– Jag är givetvis fantastiskt glad. Det måste bli dags att vinna hemma någon gång. Jag har verkligen lidit med killarna som har spelat bra fotboll men inte alltid fått den utdelningen som krävs, säger Henrik Larsson till Radiosporten.

Vad tänkte du när du såg banderollen på läktaren där man frågade om det var Henrik Larsson eller en look a like som stod vid sidlinjen?

– Det är 15-16-åringar som står där uppe och de kan väl tyvärr inte så mycket om fotboll. Egentligen vill jag inte kommentera så mycket kring det.

– Det är tragiskt. Förstår man lite fotboll så förstår man också varför saker och ting inte har gått som de ska.

Landskrona-Åtvidaberg 3-2 (2-1)

1-0 Fredrik Svanbäck (2), 1-1 Anton Tinnerholm (29), 2-1 självmål (37), 2-2 Tinnerholm (60), 3-2 Mathias Andersson (88).

Publik: 2175.

Radiosporten/TT
fotboll@sr.se