Tre saker jag önskar i kväll av Malmö:

* Utnyttja pressen som ligger på Dinamo:
För hemmalaget är det här en drömlottning. I tidigare kval har man förlorat mot lag som Milan och Arsenal. Nu kommer de svenska mästarna på besök och när man talar med kroater här nere verkar inställnignen vara att man nog bör avgöra det här mötet redan i kväll.

Maksimir blir fullsatt på myckt länge, fansen bojkottar som bekant att gå på ligamatcherna, och det är klart att om MFF skulle ta ledningen kommer det att födas en frustration på läktarna.

Och då skapas ett tryck mot det egna laget, ett lag som vet att allt annat än avancemang till Champions League är en katastrof.

Kan Norlings lag hålla huvudet kallt och inte bjuda på någonting i början av matchen kommer tiden att tala för svenskarna.

* Koka soppa på en spik
Wilton Figueiredo och Daniel Larsson måste - likt bortamatchen mot Rangers - ha förmågan att skapa målchanser på egen hand. I allsvenskan är MFF i nästan varje match det spelförande laget, som kan anfalla med många spelare.

I kväll ges det inte lika många sådana tillfällen. Då måste man ha två anfallare som kan skapa lägen ur "ingenting". Som kan utföra individuella prestationer mot försvarare klasser bättre än man är vana att möta. Och sedan vara efektiva när chanserna kommer.

* Ett tätt försvar
Den lagdel i MFF jag är mest osäker på inför den här matchen är backlinjen - särskilt på kanterna.

Jiloan Hamad är en klok spelare och han löser det mesta smart som vänsterback. Men han är ingen Ricardinho - en av lagets nyckelspelare. Särskilt i positionsspelet märks det att Hamad inte är skolad ytterback.

Och på högerbacken är Filip Stenström kvällens största frågetecken. Spelskicklig och en bra passningsspelare. Men han är oerfaren och har vissa brister i det fysiska spelet.

Det skulle förvåna mig om inte Dinamo har scoutat MFF så pass noggrannt att de förstår att sätta press på dessa spelare.

Hamad och Stenström måste båda stå för maxprestationer!

(17 aug)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista