IFK Göteborg-Gefle 3-0

Storseger för IFK Göteborg

IFK Göteborg vann med 3-0 hemma mot Gefle. Därmed går laget upp på sjätteplats i tabellen.

 Radiosportens Per Kahl valde lagens lirare:
IFK Göteborg: Hannes Stiller
Gefle: Matttias Hugosson

Gefles tunga facit fortsätter. På Gamla Ullevi kom den sjätte raka förlusten och laget får börja se upp för lagen i den nedre regionen av tabellen.

– Vi satte oss själva i knipa i den första halvleken. Då fick vi underläge emot oss mot ett för dagen starkt motstånd. Det finns saker att prata om men det är viktigt att komma ihåg att vi förlorar och vinner som ett lag. Vi får se vad vi kommer fram till i efterhand men framförallt deras andra mål såg ju knepigt ut, säger Per Olsson.

Hemmalaget IFK Göteborg gjorde 1-0 redan efter dryga kvarten spelad. Hannes Stiller höll sig framme och petade in bollen från nära håll sedan Tobias Hysén agerat framspelare.

Andra halvlek blev en transportsträcka sedan Tobias Hysén gjort 2-0 redan sju minuter efter halvtid.

I den 66:e gjorde Hannes Stiller 3-0. Hans fjärde mål för säsongen. Spiken i kistan för Gefle i den här matchen.  

– Det känns skönt. Jag har ju haft begräsnat med speltid i år men idag fick jag chansen. Tyvärr var det ju på grund av Sebastian Erikssons skada men skönt att få göra två mål, säger Hannes Stiller.

Så var matchen:

 IFK Göteborg - Gefle 3-0 (1-0)
Matchstart 19.00

1-0 Hannes Stiller (17), 2-0 Tobias Hysén (52), 3-0 Hannes Stiller (67).

Varning, Gefle: Marcus Hansson.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.

Publik: 7 152.

Webbkommentator: Jan Östgärd

Andra halvlek:

– Målet kommer sedan Gefle haft en bra period och skapat en del halvchanser. Gefle ska nog vara ledsna över att Jonas Lantto inte gjorde mål på sin jättechans i inledningen av matchen. Då hade vi nog fått se en helt annan matchbild, säger Per Kahl

66. Mål! 3-0 till IFK Göteborg. Inlägg från högerkanten in i straffområdet. Bollen nickas undan av Daniel Bernhardsson rakt på Joel Allansson så att bollen studsar mot Hannes Stiller som i duell med Daniel Theorin kan språngnicka in 3-0.

60. Jakob Johansson ersätter Robin Söder i IFK Göteborg.

52. Mål! Lång boll från Logi Valgardsson mot Hannes Stiller som går upp i närkamp med Geflebackarna. Alla missar bollen och efter att bollen studsat i backen dyker Tobias Hysén upp och nickar in 2-0 till hemmalaget från straffpunkten.

Första halvlek:

17. Mål! IFK Göteborg tar ledningen. En djupledsboll mot Tobias Hysén på vänsterkanten. Landslagsforwarden tar med sig bollen hela vägen ned till kortlinjen och slår ett lågt inlägg in mot Hannes Stiller som kan stöta in sitt tredje mål för säsongen från en meter bakom en chanslös Hugosson.

Startelvor:

IFK Göteborg (4-4-2):

E. Dahlin

A. Johansson (k) M. Dyrestam H. Jonsson L. Valgardsson

R. Söder P. Haglund E. Bjarnarson J. Allansson

H. Stiller T. Hysén

Gefle (4-4-2):

J. Orlov M. Dahlberg

J. Frempong M. Hansson Y. Chibsah J. Lantto

J. Portin O. Mård D. Theorin D. Bernhardsson (k)

M. Hugosson

Anton Boström
anton.bostrom@sr.se