champions league

Experten: "Zagreb har tappat stora ledningar förr"

1:25 min

Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson ger MFF en liten strimma av hopp inför kvällens returmöte i kvalet till Champions league.

Efter 1-4-nederlaget i Kroatien är det inte många som på allvar tror att Malmö FF har någon som helst möjlighet att besegra Dinamo Zagreb och nå gruppspelet i Champions league.

Dit sällar sig även Radiosportens expertkommentator Richard Henriksson.

– Nej, jag tror inte att de har någon chans. Med tanke på hur det såg ut i Zagreb förra veckan där Dinamo var totalt överlägsna. Det är för stor kvalitetsskillnad mellan de här två lagen, säger Henriksson.

Finns det något annat som skulle kunna skaka Dinamo?

– Ja det skulle väl i så fall vara om Malmö får en extremt bra start på matchen. Kanske göra ett tidigt mål, för vi ska komma ihåg att Dinamo Zagreb har tappat stora ledningar förr i sådana här dubbelmöten i Europa.

– Och det var en av de sakerna som man pratade om efter matchen i Kroatien. Är det något lag som ska kunna tappa sådana här ledningar så är det just Dinamo, sa man.

Malmö FF saknar lagkaptenen och mittbacksklippan Daniel Andersson i hemmareturen.

– Det är förstås ett avbräck, trots att jag tyckte att Daniel Andersson inte gjorde någon jättebra match nere i Zagreb. Han är en sådan som är minst godkänd i varje match så det är ett minus för MFF, helt klart.

Richard Henriksson tror att tränare Rikard Norling kommer att göra en del förändringar i startelvan jämfört med bortamötet.

Den då avstängde vänsterbacken Ricardinho väntas starta, liksom målvakten Johan Dahlin. Dusan Melichárek övertygade inte alls senast.

– Och varför inte sätt ain Jeffrey Aubynn centralt på mittfältet. Man måste ju göra mål.

Kenneth Range
kenneth.range@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista