fotboll - allsvenskan

MFF förlänger med Norling

1:57 min

Det blev inget Champions leauge för Malmö FF. Men ett positivt besked för klubben är att tränaren Rikard Norling fortsätter nästa år också.

Malmö FF var nära att knipa en plats i Champions league-gruppspelet, men 2-0-segern mot Dinamo Zagreb räckte inte för avancemang.

I stället får klubben rikta in sig på spel i Europa league, och man gör det med vetskapen om att tränaren Rikard Norling kommer att träna laget nästa år också.

– Vi gjorde ett avtal med honom i juni månad eller i slutet av maj, som var ganska nytt för idrottssverige. Vi kontrakterade vår huvudtränare på tillsvidareanställning och gjorde inget ett-, två-, tre- eller fyraårskontrakt som vi brukar göra i branschen, säger Ågren.

– Och det tillsvidareavtalet har både Rikard och vi sagt att vi gör på lång sikt, samtidigt som det finns en mekanism i alla avtal där man kan säga upp det, från båda parter med en viss uppsägningstid.

Norling har en uppsägningstid på sex månader och klubben ett år. Men i nuläget är alltså både MFF och Norling mycket nöjda med varandra.

– Så länge båda parter trivs med varandra, vilket vi gör i hög utsträckning, och då pratar jag för Rikard också, så är det frid och fröjd och då är det en ickefråga, säger Ågren.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se