Foto: Andreas Hillergren/Scanpix
fotboll

MFF missade många miljoner

1:34 min

Att Malmö inte fick in ett 3-0-mål i returen mot Dinamo Zagreb gör att laget direkt går miste om närmare 120 miljoner kronor.

Dagen efter Malmö FF:s sorti ur Champions league-kvalet blickar sportchef Per Ågren fram emot kommande gruppspel i Europa league. Det innebär fortsatta mångmiljonintäkter för de regerande svenska mästarna.

Ågren uppskattar dock att i stället för 120 miljoner kronor som ett fortsatt Champions league-spel hade gett handlar det om ca 40 miljoner – för ett avklarat gruppspel i Europa league.

– Det är inte klargjort i exakta siffror och termer eftersom det finns en viss prestationbit i det. Och då kan du säga att det kanske är lättare att ta poäng och prestera i Europa league än Champions league, säger Ågren.

Några sponsorintäkter vid avancemang till Champions league-gruppspelet fanns inte planerat.

– Men man hade ju kunnat tänka sig att vi hade kunnat bli ännu attraktivare och kanske kunnat sluta några avtal till på marginalen.

Enligt Ågren finns det ingen en risk att MFF tappar fler spelare till proffsspel när man inte kan erbjuda Champions league-spel.

– Det är på marginalen i så fall. I ett Europa league är det väldigt bra motstånd, även om du inte får de absoluta topplagen så får du väldigt många duktiga och namnkunniga lag i Europa. Det tror jag alla våra spelare ser fram emot coh det är för alla spelare också ett fantastiskt fint skyltfönster, om han har som ambition att komma vidare ut i Europa, säger Ågren.

Martin Marhlo
martin.marhlo@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista