fotboll - allsvenskan

Pehrsson: "Inte imponerad av AIK:s offensiv"

3:12 min

Magnus Pehrsson säger att han vet hur AIK ska besegras och hur Dif därmed kan ta ett steg längre bort från kvalplatsen.

Sett till tabelläget är AIK storfavorit i kväll. Solnalaget ligger på en andraplats medan Djurgården är på 13:e plats. Men ett derby är alltid ett derby...

– AIK har varit bra på framförallt en sak och det är att försvara sig, så där ställs vi på prov och får försöka skapa målchanser, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson och fortsätter.

– Sedan är jag inte så imponerad av deras offensiv, det handlar för oss om att vara väldigt konsekventa i vårt försvarsspel men också våga framåt för att sätta de på prov,

Djurgården är bara en poäng från kvalplats efter en knackig säsong. Men i senaste mötet mot Trelleborg blev det seger med 4-3 efter tre mål av Kennedy Igboananike, och självförtroendet har stärkts i laget.

– Det känns väldigt bra att släppa in tre mål i en match som vi vinner, men vi behöver fortsätta att göra mål men också spela ett bra försvarsspel, vi behöver fortsätta förbättra oss i båda ändar av spelet.

Trots tabelläget ser Pehrsson kvällens möte som mer motiverande än pressande.

– Vi har levt i den här situationen i alla matcher hela säsongen med tanke på början, det är inget nytt för oss. Sedan är det bara extra motiverande att få spela mot AIK inför massa folk, säger Pehrsson.

Mattias Jonson spelar sitt allra sista derby i kväll och är fri från knäskadan som han råkade ut för mot Trelleborg. Om veteranen får starta eller inte vill Pehrsson inte berätta, men att Jonson är betydelsefull råder det inga tvivel om.

– Han är en typ av person och spelartyp som är viktig för oss och speciellt viktig i ett derby. Det är väldigt mycket hjärta som måste fram och han symboliserar det, säger Pehrsson.

Även AIK:s Kenny Pavey är tillbaka efter sin lårskada.


Sophie Gill
sophie.gill@sr.se