AIK-Djurgården 0-1

Djurgården chockade AIK i derbyt

Tabelläget pekade på att det skulle bli AIK-seger i derbyt mot Djurgården på Råsunda på måndagskvällen. Men Gnaget var inte på hugget och det utnyttjade de mycket mer poänghungriga gästerna. 

Radiosportens Richard Henriksson utser Lagens lirare:
Djurgården: Kennedy Igboananike
AIK: Martin Mutumba

AIK som låg tvåa i tabellen inför matchen var på guldjakt och tre poäng i derbyt mot Djurgården skulle kanske kunna sätta press på serieledande Helsingborg. För Djurgården del handlade det om att skrapa ihop poäng för att undvika hotet om kvalplats.

Men i kvällens match infriades inte förväntningarna som fanns på Gnaget. AIK öppnade piggt, men tappade i intensitet medan Djurgården växte. I den 20:e matchminuten stärkte DIF sitt självförtroende ytterligare genom matchens enda mål. Kennedy Igboananike stod för det numret.
"Ett fantastiskt solomål, ett otroligt snyggt mål", säger Richard Henriksson.

Målet gjorde Djurgården mer taggade, men i AIK hände inte mycket.

I början av den andra halvleken avbröts spelet för en stund på grund av pyroteknik. Det gav Gnaget lite extra tid att snacka ihop sig i omklädningsrummet, men det gav ingen effekt. 

Det blev grinigare, gnälligare och fulare - men det blev inga fler mål i matchen. Djurgården vann rättvist med 1-0 i årets andra Stockholmsderby. 

– Skönt med en seger. Vi får det där viktiga 1-0-målet och det gör att vi kan koncentrera oss på att hålla ihop laget. Bra insats, säger Djurgårdens tränare Magnus Persson.

– Vi klarade inte att göra mål, vi var inte tillräckligt bra idag, säger AIK:s Andreas Alm enkelt.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se