fotboll - allsvenskan

Experten: Missa inte det här

4:29 min

Radiosportens Richard Henriksson listar matcherna du ska hålla kolla på i helgen.


 
 Gais-Helsingborg: Söndag 25 september

Kan Helsingborg resa sig? Tuff uppgift i Göteborg!

Elfsborg räddade spänningen i allsvenskan när man slog Helsingborg i onsdags. Nu hoppas alla utom Hif på ännu ett poängtapp för ledarlaget så att det möjligtvis kan bli lite raffel mot slutet.

Och även om jag är imponerad av Hif:s stabilitet så är det inte bara tankar om dramaturgi som gör att man tänker att det finns möjligheter att Gais vinner den här matchen.

I vanliga fall hade det hetat att Helsingborgs farligaste motståndare nu är eget eventuellt tvivel eller nervositet. Men det vore att underskatta tabellfyran Gais. Ett riktigt bra lag, ett lag som vi ska komma ihåg slog Elfsborg stort på bortaplan för bara några omgångar sedan.
 

  Halmstad-Syrianska: Lördag 24 september 

Kan Syrianska vinna borta – det är ju trots allt HBK man möter?

Syrianska är rejält på gång och har nu tagit sig förbi sladdande Trelleborg och befinner sig på kvalplats.

De två närmaste omgångarna avgör nog huruvida Syrianska spelar i allsvenskan 2012 eller inte. På lördag möter man redan avsågade HBK och omgången därefter Djurgården på hemmaplan.

Sex poäng i de här matcherna och en bra känsla in i slutomgångarna så kan det till och med bli så att Syrianska slipper kval.

Man avslutar sedan säsongen med att möta Malmö borta och Gais hemma. Jag tror inte att man kommer ta särskilt många poäng i dessa två matcher.

Något som däremot talar för Syrianska är lagets bortafacit. 12 förluster på 13 matcher hittills. Men är det något lag man ska klara av att slå är det väl Halmstad…    
 

 Malmö-AIK: Söndag 25 oktober

Kan MFF fortsätta drömma om Europa?

För framför allt MFF är det här en väldigt viktig match. Samtidigt som laget är mitt uppe i Europa League-spelet kämpar man hårt för att säkra spel i Europa även 2012. Något som förstås är väldigt viktigt för en klubb med ambitioner, att kontinuerligt spela internationella matcher.

Men laget ligger en bit efter i tabellen, inte bara på grund av matcher tillgodo, och har inte råd att tappa fler poäng samtidigt som konkurrenterna måste tappa. Alltså blir mötet mot trean AIK, möjligtvis lite stukade efter en tung förlust, och kanske framför allt en bedrövlig insats, i derbyt mot Djurgården otroligt viktigt för MFF.

Här måste Malmö verkligen gå för seger, AIK är nog nöjda med en poäng.


Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se
 

Vi sänder alla matcher i allsvenskan

#link=215630# Lyssna på matcherna i sin helhet i webbradion eller i applikationen Radiosporten Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.