superettan

De spelar för allsvenskan i kväll

Vid seger eller oavgjort i kväll mot Åtvidaberg och saken är klar. Då spelar Gif Sundsvall i allsvenskan nästa år.

Både Gif Sundsvall och Åtvidaberg kan blir klara för allsvenskan i kväll. För Sundsvall räcker det med oavgjort medan Åtvidaberg måste vinna.

Bakom dem jagar Ängelholm som med en omgång kvar ligger två respektive en poäng bakom Gif Sundsvall och Åtvidaberg, som båda har två omgångar kvar.

– Vi går ut och gör vårt jobb och vi har revansch att fordra på Åtvidaberg när vi förlorade mot dem borta. Jag hoppas och tror att vi kan göra det klart i dag, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

Det lag som hamnar på kvalplats i superettan får möta diton i allsvenskan. I nuläget, med två omgångar kvar, är det Syrianska som i kväll möter Malmö FF.

– Det är jättekul att spela tillsammans nu när man känner en trygghet och en bättre känsla än på länge, säger Syrianskas Sharbel Touma.

Även Hammarby i superettan ligger i nuläget på kvalplats, fast ner till division ett. Två omgångar är kvar, i kväll möter man Jönköping Södra som bara är tre poäng före Hammarby.

– Det är klart att det finns ett tryck, men det har det gjort hela hösten. Det som är lite unikt nu är att vi verkligen är där under strecket och det är bara två matcher kvar. Nu kanske vi kan vara lite mer avslappnade, det kan inte bli värre än den plats vi ligger på nu, säger Hammarsbys tränare Roger Sandberg.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Roger Burman
roger.burman@sr.se