champions league

"Kvällens mest intressanta match"

2:53 min

Den mest spännande matchen i kvällens Champions league spelas mellan Marseille och Arsenal i grupp F, enligt Radiosportens expert Emelie Ölander.

– Det jag tycker är väldigt intressant är tabelledaren Marseille som möter Arsenal, viktigt för Arsenal vann med 2-1 i helgen. Robin van Persie, som fått sin hängivenhet ifrågasatt, visade kritikerna att han är hängiven och där som lagkapten och gjorde två mål, säger Ölander.

Hon tycker att matchen känns väldigt öppen.

– Marseille går inte jättebra i sin inhemska liga, de ligger på 14:e plats och har kryssat ganska mycket, medan de har tagit full poäng i Champions league. Och Arsenal (10:a i Premier league, Radiosportens anm.) är ett av krislagen i Europa tillsammans med Inter, säger Ölander.

Radiosportens expert håller självklart även koll på grupp H med mötet mellan Zlatan Ibrahimovics Milan och Bate Borisov.

– Milan har fortfarande inte riktigt hittat rätt i spelet och det finns mer att önska om man tänker kommunikationsmässigt. Samtidigt, när Zlatan är på det humöret han var på i helgen när de slog Palermo med 3-0 och han gjorde en fantastisk assist till Robinho och en annnan assist till 1-0-målet, så tycker jag att de borde kunna avfärda Bate ganska enkelt, säger Ölander.

Ölander tror att Barcelona, som spelar i samma grupp som Milan och Bate, enkelt kommer att besegra Viktoria Plzen.

– Messi gick i helgen upp på andra plats som bäste målgörare för Barcelona, han är säkert spelsugen. Han har inte gjort mest mål i Champions league i år för Barcelona, för det har Pedro, säger Ölander.

Onsdagens matcher:

Grupp E

Leverkusen - Valencia

Chelsea - Genk

1  Chelsea   4 poäng
2  Leverkusen  3
3  Valencia   2
4  Genk  1

Grupp F

Marseille - Arsenal

Olympiacos - Dortmund

1  Marseille  6 poäng
2  Arsenal    4
3  Borussia Dortmund  1
4  Olympiacos  0

Grupp G

Sjaktar Donetsk - Zenit

Porto - Apoel

1  Apoel   4 poäng
2  Zenit St Petersburg  3
3  Porto  3
4  Sjaktar Donetsk  1

Grupp H

Milan - Bate Borisov

Barcelona - Viktoria Plzen

1  Milan  4 poäng
2  Barcelona  4
3  Bate Borisov  1
4  Viktoria Plzeň  1

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se