Min fotbollsbön blev hörd – CL levererade

Det krävdes ett självmål i Neapel och ett håglöst franskt lag i Madrid för att det skulle bli möjligt men tack Champions League, sviter bröts och magi uppstod återigen.

För att inleda på ett annat spår men fortsätta inom kategorin magi, vilket var precis det Mancini måste ha känt när Agüeros 2-1 mål på övertid kom. Den gula ubåten, som stod för motståndet är jumbo i gruppen och har gått svagt i La Liga. Med ett dåligt självförtroende för spanjorerna samtidigt som City bara hade en poäng på två spelade matcher förväntade jag mig fyrverkerier från de ljusblå.

Tyvärr hackade spelet och vi var tillbaka på ruta ett, då Džeko klumpigt misslyckades samtidigt som anfallsspelet gick i stå och allt för många vart osynliga.

Det var före Agüero och det var innan City placerade sig som nummer ett i Premier League, två steg fram och tre steg bak är en undermålig utveckling av laget. Det är dags att de bärande spelarna med Silva i spetsen kliver fram och lyfter laget i svackor, även om de bara är svackor i en enskild match.                     

Jag sa i paus mellan City-Villareal igår att om Agüero kommer in så vinner dem, annars blir det kryss. Vem kom in och avgjorde om inte argentinaren själv. All cred till Milner och Zabaletas förarbete men City kom inte igång förrän nyförvärvet kom in. Så beroende av en enskild spelare får man inte vara om man ska utmana internationellt, fråga bara Internazionale om hur det går när Sneijder är skadad.

Så, till sviterna som bröts där bland annat Bayern München och Manuel Neuers nolla sprack. Hade varit roligare om Maggio hade kunnat fira ett faktiskt mål från hans sida istället för att hoppa över reklamskyltarna och jubla åt stackars Badstubers självmål.

Kul att Bayerns tolv matcher långa svit bröts igår. Helt i linje med filosofin ”ett öga för ett öga” var det eftersom Toni Kroos i inledningen av matchen förstört Napolis svit av sex spelade hemmamatcher i internationella sammanhang utan ett insläppt mål.

Ett-ett i den matchen och 1-1 i mötet alltså, vilket Napolis tränare Mazzarri säkert tackar målvakten Morgan De Sanctis lite extra för då han klistrade Gomez straff som om han hade Karlssons Klister på händerna.

Real Madrid vann 3-0 hemma mot Lyon förra året och igår blev det 4-0. Det är på bortamark spanjorerna haft störst problem med Kim Källströms lag under mötena i CL, så det är inget överraskande resultat på så vis. Däremot är det imponerande hur urstarkt Real är när de går till anfall, Ronaldo och Marcelos one-touch gjorde att jag tyckte synd om ytterbacken som inte gör det dåligt på något sätt. Det är bara svårt att spela försvarsspel när man blir tvungen att snurra fem gånger för att kunna ha ögonen på bollen när den spelas fram å tillbaka två meter ifrån en.

Manchesterderbyts temperatur efter lagens CL-spel är ljum då United inte direkt imponerande i Rumänien, men idel vinster och bara dagar kvar nu.

Emelie Ölander
emelie.olander@sr.se