fotboll - champions league

Chelsea bjöd på målfest

2:53 min

Chelsea toppar grupp E efter att ha utklassat Genk med 5-0. Fernando Torres blev tvåmålsskytt.

I grupp E tog Chelsea tre enkla poäng mot belgiska laget Genk. Londonlaget ledde med 4-0 redan i halvtid efter tidigt ledningsmål av Raul Meireles i den åttonde minuten. Fernando Torres fyllde på med två mål och Branislav Ivanović gjorde det fjärde målet strax före halvtid.

Chelsea vann till slut med 5-0. I samma grupp vann Leverkusen med 2-1 mot Valencia. Chelsea toppar gruppen med sju poäng.

– Väntat att Chelsea skulle vinna, men kanske inte så stort. Skönt för Fernando Torres att få göra två mål för Chelsea. Och starkt av Leverkusen att slå Valencia. Jag har Leverkusen som mina favoriter att komma tvåa efter Chelsea i den här gruppen, säger Radiosportens expert Richard Henriksson.

Radiosportens expert Emelie Ölander tyckte på förhand att matchen mellan grupp F-ledaren Marseille och Arsenal var kvällens hetaste. Matchens enda mål kom först på tilläggstid då Arsenals Aaron Ramsey gjorde 1-0. Arsenal tog därmed ledningen i gruppen.

– Det satt verkligen långt inne i en ganska händelsefattig match av dålig kvalitet. Men det var ändå Arsenal som skapade de få chanser som ändå uppstod, säger Henriksson.

I samma grupp spelade tog Olof Mellbergs Olympiacos emot Dortmund. Den svenske mittbacken spelade hela i 3-1-segern.

– De tog sina första poäng i den här gruppen. Skönt för Atenborna att ha något att glädja sig över i dess tider, säger Henriksson.

Skrällaget i grupp G, Apoel, mötte Porto på bortaplan och fick 1-1. Samtidigt spelade Sjaktar Donetsk och Zenit St Petersburg 2-2. Det betyder att Apoel fortfarande leder gruppen.

– Väligt jämnt i den här gruppen men vi är otroligt överraskade över Apoel som toppar gruppen och åkte till en svår bortamatch mot Porto och plockade poäng. Mycket starkt gjort.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se