fotboll - allsvenskan

Göteborg: "Klart man reagerar"

5:07 min

IFK Göteborgs klubbledning kommer inom kort att sätta sig ner och prata med storsponsorn Prioritet Finans, som anklagas för att göra affärer med grova brottslingar.

IFK Göteborg hade, efter Uppdrag Gransknings avslöjande om att klubbens storsponsor Prioritet Finans gör affärer med grova brottslingar, ett stort möte med klubbledningen på onsdagskvällen.

Föreningens ordförande Kent Olsson säger till Radiosporten:

– När man ser programmet reagerar man lite. Men vare sig TV eller vi kan vara en dömande instans, vi måste träffa Prioritet Finans och låta de kommentera till oss hur de ser på det. Vi kommer ställa ett antal frågor som vi vill ha svar på, det kanske tar sin lilla tid men vårt mål är att ha en öppenhet så att vi kan ge besked. Men det är inget man får fram på två eller tre dagar, det kommer nog ta lite tid, säger han.

– Vi vill inte att det som förknippas med IFK Göteborgs varumärke ska ha någon kriminell verksamhet. Om det förekommit något kriminellt från deras sida är det naturligtvis inte bra, men har de inte gjort något fel kanske saker kommer i helt annan dager.

IFK Göteborg vill poängtera att föreningen inte varit utsatt för någon granskning i programmet.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se