fotboll - superettan

Bojassén sköt Bajen kvar i superettan

0:58 min

Både Hammarby och Jönköpings Södra klarade sig kvar i superettan. Sebastian Bojasséns mål i slutsekunderna frälsten Hammarby.

Jönköpings Södra besegrade Gif Sundsvall med 2-1 och klarade sig kvar. Mer dramatiskt var det i matchen mellan Ängelholm och Hammarby, där Hammarby klarade sig kvar i superettan efter att Sebastian Bojasséns gjort mål med 15 sekunder kvar.

– Det är ett minne för livet. Båda gick för segern, det hade kunnat gå hur som helst, säger Bojassén till Radiosporten.

– Det gick så snabbt, jag fick kontroll på bollen, touchade precis och fick till den på vänstern och jag är högerfotad. Jag trodde inte det var sant, den satt där den skulle sitta.

Vad betyder det här?

– Lugn och ro i en månad till.

Att mycket stod på spel mellan Ängelholm och Hammarby syntes tydligt i matchupptakten. Nervöst och väldigt avvaktande spel när Ängelholm jagade allsvensk direktplats och Hammarby skulle hålla undan för Jönköping Södra.

Det var Ängelholm som började våga först och tog över spelet ju längre halvleken led. Hammarby hade en bra chans, men när Sema skull skjuta sprang han ihop med Björn Runström.

Med nästan halvtimmen spelad ville hemmalaget ha straff sedan hammarbyförsvarare hållit fast Augustsson i straffområed. Men domaren vinkade avvärjande.

Att Ängelholm stod för det mesta framåt i första halvleken visade hörnstatisken 8-2 för hemmalaget.

– Hammarby är väldigt uddlösa, tyckte radiosportens expertkommentator Ralf Edström.

Sundsvalls mål lossade nervknutar hos Hammarby och gästerna började betydligt bättre i andra halvlek.

Men sedan vände Jönköping mot Sundsvall och Ängelholm hade haft en allsvensk plats vid seger. Och man släppte allt vad försvarsspel hette för att få in ett mål.

Hammarby försökte uttnyttja det och stack upp i massor av farliga kontringar, men man kunde inte utnyttja dem.

Men med 15 sekunder kvar fick Hammarby hörna som Sebastian Bojassén höll sig framme på och räddade Bajen från att tvingas kvala sig kvar i superettan.

– Det är obeskrivligt. Det kändes hopplöst ett tag. Vi hade så många bra chanser och vi fick inte den, till slut satt den där, säger Hammarbys tränare Roger Sandberg.

Det betyder att både Hammarby och Jönköpings Södra, som besegrade Gif Sundsvall med 2-1, klarar sig kvar i superettan. I stället får Värnamo kvala för att försöka undvika division 1.