fotboll - superettan

Edström: "Vilken otrolig dramatik"

3:22 min

Sundsvall är värd platsen i allsvenskan nästa år. Det tycker Radiosportens expert Ralf Edström.

Det blev en dramatisk upplösning av superettan. Trots förlust med 1-2 mot Jönköpings Södra är Gif Sundsvall klart för allsvenskan.

– Det tycker jag att de är värda. Jag tycker att Sundsvall tillsammans med Åtvidaberg, Ängelholm och Värnamo spelar den trevligaste fotbollen i superettan, säger Ralf Edström.

Edström trodde dock att Sundsvall skulle ordna avancemanget på egen hand.

– Jag tänkte att det inte skulle bli någon dramatik, Sundsvall gör 1-0 men sedan vände ju allt. Det blev sådär högdramatiskt som alla älskar, säger Edström.

– De fick ju inte till det helt enkelt, ett oavgjort hade räckt för dem men nu grejar de det ändå och det är skönt. Vi brukar ju skoja om Norrlandsfönstret men nu öppnas det ännu mer, det är öppet från Gefle och nu är även Sundsvall uppe.

Radiosportens expert var på plats och såg Hammarbys sena 1-0-mål, som höll laget kvar i superettan, mot Ängelholm.

– Vilken otrolig dramatik, jag har aldrig varit med om maken. Sista fem-tio minuterna var det öppet från alla håll och kanter, och så avgörs det 15 sekunder innan det är slut. Sebastian Bojassen ser till att Hammarby är kvar i superettan, säger Edström.

Ängelholm har fortfarande en chans att nå allsvenskan, genom kval mot Syrianska 27 och 30 oktober.

– Jag tycker inte att det var så negativt för Ängelholm som har gjort en stor höst och säsong, säger Edström.

– Syrianska är inne i en positiv trend. Det kan bli ganska öppet men jag tror ändå att Syrianska, som har haft stora skadeproblem under året, kommer att dra det längsta strået.

Värnamo får kvala åt andra hållet, vill det sig illa spelar laget i division 1 nästa år.

– Det är jobbigt för Värnamo som får kvala nu, de trodde väl att det skulle greja sig. Det är så det är i fotbollen, det är små marginaler lite överallt, säger Edström.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se