Internationell fotboll

Boateng bakom Milans supervändning

0:48 min

Det var närmast en osannolik match som utspelade sig på Stadio Comunale Via Del Mare idag. Efter första halvlek ledde bottenlaget Lecce med 3-0, men när matchen var över visade resultattavlan 3-4 till Milan.

Inför matchen hade Milan inte besegrat Lecce på bortaplan på nio och ett halvt år och till en början var det inget som tydde på att den trenden skulle brytas.

Lecce rivstartade genom att spräcka Milanmålvakten Abbiatis nolla redan i den fjärde minuten genom Giacomazzi.

I den 30:e minuten fick Lecce en hörna. Abbiati kunde inte plocka ner bollen utan fumlade och tvingades riva ner en Leccespelare för att komma åt bollen. Oddo satte straffen enkel och bara sju minuter senare kunde Grossmüller öka på till 3-0 för hemmalaget.

I den andra halvleken bytte Milan in Kevin-Prince Boateng och det skulle visa sig ha stor betydelse för matchens utgång. Tre mål på en kvart bjöd Boateng på och ett äkta hattrick var ett faktum. Milan fullbordade också den makalösa vändningen med ett snyggt nickmål av Yepes på Cassanos pricksäkra inlägg i den 83:e matchminuten.  

– Milan är oinspirerade i första halvlek och energin som Kevin-Prince Boateng kommer in med blir avgörande. Spelmässigt har de fortfarande svårt att hitta rätt kombinationer i anfallsspelet. Det är enskilda prestationer som avgör, säger Radiosportens fotbollsexpert Emelie Ölander.

När det gäller Milans svenske stjärna Zlatan Ibrahimovic tyckte Emelie Ölander att det inte fanns så mycket att säga.
– Zlatan har inte synts till när det luktar mål, men han har sett piggare ut än på länge. Vi kan nog förvänta oss mål framöver även om det inte dök upp i den här matchen.

Johanna Cedergren
johanna.cedergren@sr.se