Mjällby-Halmstad 2-0

Halmstad föll mot Mjällby

2:46 min

Halmstads allsvenska avskedsföreställning gick i samma tonart som resten av säsongen. Jumbon sade adjö med en 0-2-förlust borta mot Mjällby.

 Radiosportens Andreas Matz utser Lagens lirare:
Mjällby: Patrik Rosengren
Halmstad: Markus Olsson

Så var det över för den här gången. Efter 19 raka säsonger och två guld i allsvenskan spelar Halmstad i superettan nästa gång det är dags för seriematch.

Slutfacit i årets allsvenska: Tre segrar på 30 omgångar, 14 ihopskrapade poäng och enbart nio gjorda mål på bortaplan.

Förlusten mot Mjällby var Halmstads 22:a för året och i HBK var det många som tyckte att det var skönt att årets säsong äntligen är över. 

– Det är en skön känsla för oss alla att vi kan blicka framåt och lägga den här säsongen bakom oss och fundera på hur vi ska hantera 2012, säger HBK-tränaren Jens Gustafsson.

Mjällbys 1-0-mål kom redan i den sjunde minuten och var ett samarbete mellan lagets assistkung och skyttekung. David Löfquist slog inlägget från vänster, Marcus Ekenberg mötte med pannan och gjorde sitt nionde allsvenska mål för året.

Hemmalaget spelade inte överdrivet bra, men det behövs verkligen inte mot Halmstad anno 2011.

2-0 kom efter 21 minuter. Den här gången fick Löfquist stå för målnicken, på en hörna slagen av Pavel Zavadil.

Vid det laget hade Mjällby redan fått iväg sju avslut mot Karl-Johan Johnsson i Halmstads mål.

Därefter ryckte gästerna upp sig. Men det här var inte året då Halmstad hämtade in underlägen.

Mjällby avslutade serien med fyra raka segrar och slutade på tionde plats.
– Det har varit lite upp och ner, men vi klarade oss kvar och det var vår målsättning så vi är väldigt nöjda, säger Mjällbys Patrik Rosengren.

När det gäller hans egen framtid har Rosengren ännu inte bestämt sig.
– Jag får smälta det här lite och sätta mig ner och fundera så kan jag ge ett besked sedan. Men helt nej är det inte, säger Patrik Rosengren.

 Mjällby-Halmstad 2-0

1-0 Marcus Ekenberg (7), 2-0 David Löfquist (22).

Varning, Mjällby: Tobias Grahn.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.

Publik: 3 010.

Mjällby (4-4-2): Mattias Asper - Jesper Westerberg, Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, William Leandersson - Pavel Zavadil (Daniel Nicklasson 79), Tobias Grahn (Patrick Osiako 73), Daniel Nilsson, David Löfquist - Erton Fejzullahu (Pär Eriksson 68), Marcus Ekenberg.

Halmstad (4-4-2): Karl-Johan Johnsson - Viktor Ljung, Markus Gustafson, Rickard Magyar, Christian Järdler - Michael Görlitz, Anel Raskaj (Mikael Rosén 60), Kristoffer Thydell, Marcus Olsson - Marcus Antonsson (Liridon Selmani 66), Joel Johansson (Ardian Rexhepi 80).

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se