fotboll - premier league

Balotelli bakom Citys derbykross

I fredags eldade han upp halva sitt hus. I söndagens heta Manchesterderby var Mario Balotelli mannen som fick tusentals ljusblå hjärtan i brand. 

Manchester United såg starka ut i början av matchen. Så kom en sekvens då bollen spelades ut till Manchester Citys James Milner, han passade snett bakåt till Mario Balotelli som säkert placerade in bollen i det högra hörnet med en bredsida. I glädjens rus drog Balotelli upp sin matchtröja och visade en t-shirt där det stod ”Why always me”, på svenska: ”Varför alltid jag?”

Samme Mario kom åter in i händelsernas centrum, han ryckte sig fri och blev neddragen av Jonny Evans.

– Återigen är det problembarnet Mario Balotelli som ordnar det, jag trodde först att det blev straff också, men det blev frispark, säger Radiosportens fotbollsexpert Emelie Ölander.

United skapade en del chanser, kort efter Evans utvisning fick Ashley Young en fin dubbelchans, första skottet täcktes och returen gick tätt utanför.

”Varför alltid jag?”, i ett otroligt vackert samspel mellan David Silva och James Milner och bollen kom till slut fram till Mario Balotelli som satte 2-0. Den här matchen kändes det som att allt handlade om Mario.

Hemmastarka United såg inte så starka ut den här dagen, efter 0-2 reagerade Sir Alex Ferguson genom att byta in Javier Hernandez och Phil Jones. Hernandez fixade genast en hörna som inte ledde till någonting farligt.

Kort efter Uniteds byten kom det definitiva avgörandet, vackert spel igen, fantastiskt samspel ledde fram till att Sergio Aguero kunde stötta in 3-0.

Det var City som fortsatte att skapa chanser, matchens 77:e minut kom Edin Dzeko till ett fint avslut som Unitedmålvakten David De Gea räddade med en fotparad.

Med den osannolika målskytten Darren Fletcher kom United lite närmre med ett skott som svepte in i det högra krysset.

Edin Dzeko hade just stoppats  på mållinjen, men vid den andra chansen Dzekos läge fritt och 4-1 satt. United hade knappt pustat ut och så kom David Silva fri och 5-1. Där kunde det ha varit klart. men det var det inte, ett till friläge och Edin Dzeko satte sitt andra och fastställde det galna slutresultatet: 6-1 för Manchester City mot Manchester Unitet.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se