allsvenskan - IFK Göteborg-IFK Norrköping 3-0

Göteborg vann i kamratmötet

3:25 min

IFK Göteborg besegrade IFK Norrköping med 3-0 i en match där Göteborg skapade mer än dubbelt så många chanser.

Radiosportens Per Kahl väljer lagens lirare:
IFK Göteborg: Tobias Hysén
IFK Norrköping: Niklas Westberg.

En lätt petning och en stenhård träff, så gjorde Emil Salomonsson sitt första mål i den blåvita tröjan. Skottet hade hög fart och en lätt vobblande bana men gick nästan rakt på mål, kanske skulle Niklas Westberg ha tagit skottet.

I mitten av den andra halvleken  tog Hannes Stiller emot bollen på kortlinjen, han var stark i närkampen och hittade Tobias Hysén med en bakåtpassning. Hysén var säker och placerade bollen högt, avslutet var mer eller mindre otagbart för Norrköpings målvakt.

Dryga kvarten senare Hannes Stiller fick göra 3-0 på nära håll. Stiller fick sedan chansen att sätta sitt andra för matchen på straff, den var tämligen välplacerad men allt för lös och räddades av Westberg.

– Det är en jämn match fram till deras 0-2, sedan går luften ur oss. Som helhet som nykomling är jag jättenöjd med att vi är kvar i allsvenskan, men det är svårt att säga idag, jag är tjurig när vi förlorat, säger IFK Norrköpings tränare Janne Andersson.

Det var en speciell match för Göteborgs tränare Jonas Olsson och Stefan Rehn, det gjorde sin sista match i klubben.

– Det känns som att det är rätt tid att göra något annat, IFK är en fantastisk förening att få vara i med alla duktiga spelare och ledare. Även i våras när det blåste som mest tyckte jag att föreningen och vi ledare och spelare stod upp på ett bra sätt och lyckades vända en negativ trend med fyra raka förluster, säger Jonas Olsson.

Då domaren blåste av matchen och den allsvenska säsongen för de båda kamratlagen hade Göteborg mer än dubbelt så många avslut och hade slagit åtta hörnor, i jämförelse med Norrköpings två.

IFK Göteborg-IFK Norrköping 3-0

1-0 Emil Salomonsson (22), 2-0 Tobias Hysén (57), 3-0 Hannes Stiller (70).

Varningar, IFK Norrköping: Marcus Falk-Olander, Shpetim Hasani, Niklas Westberg. IFK Göteborg: Joel Allansson.

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.

Publik: 6 149.

IFK Göteborg (4-4-2): Erik Dahlin - Adam Johansson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson (Karl Svensson 79), Erik Lund - Emil Salomonsson, Joel Allansson, Philip Haglund, Tobias Sana (Elmar Bjarnason 86) - Hannes Stiller, Tobias Hysén (Andreas Drugge 90).

IFK Norrköping (4-4-2): Niklas Westberg - Bobbie Friberg da Cruz, David Wiklander, Anders Wikström (James Frempong 30), Mathias Florén - Martin Smedberg Dalence, Marcus Falk-Olander, Astrit Ajdarevic, Christopher Telo (Armin Tankovic 82) - Gunnar Thorvaldsson, Shpetim Hasani (Imad Khalili 57).

John Antonsson
john.antonsson@sr.se