Viktigaste Manchesterderbyt slutade med förnedring

Manchesterlagen gick in i dagens derby som etta respektive tvåa i Premier League. När derbyt nu är spelat går Manchester City ifrån både United(2) och Chelsea(3), som förlorade mot QPR. De ljusblå leder därmed ligan med 5 poäng, inte för att det behöver betyda något i slutändan, det är en lång säsong kvar men visst njuter alla ljusblåa City-fans extra mycket en kväll som denna.

Det är inte bara det att City vann, de vann med förnedrande siffror. 1-6 på Old Trafford kan jag inte dra mig till minnes att United förlorat med på deras ”theatre of dreams”. Oj,oj,oj vilken näsbränna Fergusons redan röda mule fick sig ikväll.

Största anledningarna till det:

Mario Balotelli- Det problembarn som Mancini älskat att ge nya chanser, såväl som i Inter som i Manchester City. Bara så sent som i fredags, två dagar innan det viktiga derbyt, tände han och hans kompisar fyr på hans eget hus ute då de försökt skjuta iväg fyrverkerier ur ett fönster. På förhand hade man kunnat tro att det skulle kostat honom en möjlig startplats men starta fick han och nog är väl Mancini glad för det. Två mål, en fixad utvisning på Uniteds Evans och utnämnd till matchens lirare. Efter första målet drog Mario upp matchtröjan för att under visa texten ”why always me?”. Efter dagens uppvisning får han sluta fråga och fortsätta spela för bättre än ikväll har han aldrig varit.

Silva vs Silva

Silva stod åter att känna igen efter veckans CL-match mot Villareal, i vart fall efter Citys väldigt bleka första 20 minuter. Framspelningen till Džekos andra är magisk och det är inte för inte som han fått så mycket ros för sin inledning på säsongen. När han är bra är City bra, så enkelt är det.

J. Evans utvisning

När Jonny Evans drar ner en framrusande Balotelli är det solklar frilägesutvisning och även om City hade hunnit ta ledningen innan dess avgör det röda kortet matchen. De dueller jag hade sett fram emot mellan Kompany och Rooney, som till en början var precis så bra som jag hoppats, försvann eftersom Rooney drogs ner på mitten när United blev en man kort.

Vidare hade jag velat se om United-målvakten De Gea kunde ta revansch på sig själv efter missarna i lagens senaste möte i Community Shield men det är inte mycket för honom att göra när Citys flyt är så stort att Džeko gör mål för att Lescott slår bollen på anfallarens knä. Då är det inte lätt att vara målvakt.

Bland alla Manchesterbor på olika sidor kommer det skickas gliringar i veckan och samtidigt ser alla Arsenalfans sin chans att håna United efter all skit de fick ta efter att ha blivit utskåpade med 8-2 på Old Trafford tidigare i höst.

Mer om galenskapen i England och övriga Europa imorgon, till dess så får ni hållas med detta Manchestergodis!

Emelie Ölander
fotboll@sr.se