FotbollsArena-elvan

Traditionenligt har FotbollsArena tagit ut säsongens elva i allsvenskan.

I veckans avsnitt presenteras den men redan här kan ni bloggläsare få en sneak peak på vilka som fått det stora förtroendet från redaktionen.

Pa Dembo Touray, Djurgården
Inte så mycket för vad han själv har presterat, men det kommer nog dröja ett tag innan en allsvensk spelare blir sågad av en tidigare moderatledare som "den sämste vi haft under min levnadstid".

Bäst var ändå Ulf Adelssons bittra citat: "Jag har snackat med styrelsen om hur dålig han är, men ingen lyssnar på mig".

Erik Edman, Helsingborg
Genidrag av Edman att gå ut och såga sitt eget lag på försäsongen: "vi håller inte allsvensk klass", menade Erik Edman som sedan tydligen var så inställd på att uppfylla sin egen profetia att han höll Superettan-klass på Helsingborgs avbytarbänk samtidigt som lagkamraterna var bäst i Sverige ute på planen.

Pontus Jansson, MFF
Fick Zlatans tröja efter Malmös match mot Milan, det blev början på en grym höst där Jansson både varit kung i försvaret och ett starkt anfallsvapen - nästan för bra enligt tränare Norling.

Andreas Augustsson, Elfsborg
Elfsborgs mittback som drog igång vad som som blivt en trend även i de stora ligorna i Europa. Men då inte att twittra och inte heller ständiga vårdslösa armbågar i nickdueller.

Nej, Augustsson blev anklagad av Teteh Bangura för att ha uttryckt rasistiska bannor mot AIK-anfallaren.

Augustsson nekade till att ha sagt något olämpligt och startade ett sällskap där nu även Luis Suarez, Cesc Fabregas och John Terry ingår.

Dennis Melander, Trelleborg
Få kommer att sakna Trelleborg i allsvenskan, men åtminstone jag kommer att sakna stabile och genomsympatiske Dennis Melander i den högsta serien.

Ivan Diaz Ruiz, Halmstad
Om tio år kan du ge dig fan på att någon polare kommer att kläcka ur sig  "kommer ni ihåg Halmstads idiotsatsning på spanska spelare 2011, de har inte varit i allsvenskan sedan dess?"

Lägger du Ivan Diaz Ruiz på minnet, kommer du kunna briljera med en stilig namedropping.

Petru Racu, IFK Norrköping
Den synnerligen begåvade och trevlige Moldaviske landslagsmannen har inte alls fått den uppmärksamhet han förtjänar - extra plus för den originella frisyren.

"Ingenting kommer ur ingenting" skaldade filosofistuderande Racu i FotbollsArena och jag kommer särskilt ihåg när han skulle tipsa oss om saker att hitta på i Chisinau inför vår resa dit. "Vackra kvinnor och gott öl" sa Racu, varpå vi poängterade att vi är gifta män som dessutom skulle dit och jobba…

"Okej", sa Petru " Vinet är billigt också".

Rachid Bouaouzan, Helsingborg
Ständigt i konflikt med HIF tycks det och FotbollsArenan börjar ana ett visst mönster i Rachids uttalanden under säsongen:
"Vi hade problem. Det är upp och ner i fotboll, som i ett förhållande. Man blir arg ibland, som när ens fru tittar på en annan man." sa han iseptember.

I maj efter en petning mot Djurgården: "Det kommer en tid då jag får nog. Om det inte funkar i en relation med frun eller flickvännen försöker du, men till slut måste du lösa det. Ibland funkar det inte, man har olika filosofi."

Man kan inte låta bli att läsa in vissa slitningar på annat håll i dessa uttalanden.

Bruno Santos, Norrköping
Brasilianska anfallaren som kunde läsa i lokalpressen att han kunde vara aktuell för startelevan om, som tränare Janne Andersson uttryckte det: "Sju andra spelare bryter benet…". Ouch.

Razak Omotoyossi, Syrianska
Med i laget för tokbrinningen mot Helsingborg när han gick från skadad till bindgalen på både motståndare och domare Martin Hansson.

Teteh Bangura, AIK
Förkroppsligade AIK-fansens självbild - alla hatar oss, vad fan gör det?

Retade gallfeber på känsliga motståndare med sin satsningar innan han snurrade upp dem och satte bollen i nät. Överglänste till och med Mohammed Bangura, det vill inte säga lite.

(24 okt)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se