england

Experten: "Svårt att förutse vad Svennis gör"

3:00 min

Sven-Göran Eriksson fick sent på måndagen sparken från storsatsande Leicester, efter bara 13 omgångar. Ett förhastat beslut enligt Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

– Jag kan tycka det är ett ganska konstigt beslut av Leicester. Man säger att man ska göra en lång storsatsning men väljer att sparka sin tränare efter inte ens en halv säsong.

Leicester thailändska ägare har satsat mycket pengar på att ta steget upp till Premier league i år och värvat flera stora namn till klubben. Men efter 13 omgångar ligger klubben mitt i serien. Men är bara två poäng från en kvalplats och fem poäng från en direktplats.

– Jag tror absolut att Sven-Göran Eriksson hade kunnat få ordning på laget och de är inte mycket som krävs för att man hade kunnat ligga i toppen. Sett bara till resultaten verkar det vara ett ganska konstigt beslut. 

2008 fick Sven-Göran Eriksson sparken från Machester City. Därefter var han förbundskapten för Mexiko i mindre än ett år, följt av en tid i Notts County. Under VM coachade han Elfenbenskusten men lyckades inte ta laget vidare från gruppspelet. Uttåget från Leicester det femte klubben som Svennis tvingas lämna på kort tid.

– Jag tror aldrig Sven-Göran Eriksson kommer nå de höjder som han var i början av 2000-talet och sin tid med Lazio. Men han verkar inte heller ha de ambitionerna. Jag tycker snarare det verkar som han hoppar på just såna här satsningar Leicester och verkar mer intresserad av att av att hämta en ut en stor lön.

– Det är väldigt svårt att förutse vad som händer härnäst. Vem hade trott på Leicester? Vem hade trott på Notts county? Jag tror att det kommer bli något liknande överraskande som poppar upp.

När får vi se honom coacha ett svenskt lag?

– Jag har väldigt svårt att se att han kommer ta ett svenskt klubblag. Det går inte att konkurrera med de lönerna som finns ute i Europa. Vi får nog rikta in oss på att njuta av Sven-Göran Eriksson framfart ute i Europa ett tag till.

Alexander Klaar
alexander.klaar@sr.se


Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se