Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.
Fotboll

Andersson blir assisterande

Malmös lagkapten Daniel Andersson ser slutet på spelarkarriären. Och redan nu tar han klivet in i Rikard Norlings stab - som assisterande tränare med ansvar för försvarsspelet.

Daniel Andersson, 34 år, kommer att förbereda sig fysiskt för att finnas tillgänglig för spel, men fokus för den före detta landslagsmannen i fotboll kommer att ligga på tränarbiten. Han ska bland annat utveckla nya ungdomar som kan ta en plats i Malmös backlinje.

Att bara ha en klassisk assisterande tränare är inte framtiden, anser Malmös sportchef Per Ågren. Därför har även den gamle MFF-anfallaren Jörgen Pettersson knutits till klubben, för att utveckla anfallsspelet. Jörgen Pettersson kommer närmast från Landskrona BoIS, där han gnuggat ungdomar i konsten att spela anfallsfotboll.

Slutligen fortsätter fysiologen Simon Hollyhead. Klubben har skrivit ett treårskontrakt med honom. Laget tänker dessutom satsa mer på individuell träning.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".