1 av 5
Foto: Patric Ljunggren / Sveriges Radio
2 av 5
Foto: Patric Ljunggren / Sveriges Radio
3 av 5
Foto: Patric Ljunggren
4 av 5
Foto: Patric Ljunggren
5 av 5
Foto: Patric Ljunggren / Sveriges Radio
Sanktan 2011

Stor glädje i Sanktan-finalerna

Radiosporten tar pulsen kring Sanktan-finalerna
4:21 min

Pommac som sprutar, vinnarmusik ur högtalarna och guldhattarna på plats. Glädjen visste inga gränser när de sista finalerna i årets Sanktan-cup spelats på Valhalla i Göteborg.

Bästa 15-åringarna från Stockholm, Göteborg och Skåne hade utsetts och gladast av dem alla som stod såg Isabella Nilsson i Lunds BK/Veberöd ut att vara. Med all rätt! Hon gjorde två mål i gruppfinalen mot Värtan från Stockholm i matchen som vanns med 3-0.

Lunds BK/Veberöd, en lyckad sammanslagning när ledarna i respektive

ag för två år sen insåg att de inte skulle få ihop någon eget lag. Nykonstillationen har öst in mål och faktiskt inte släppt in ett enda under säsongen i Sanktan.Totalt har 7600 lag varit med i Sanktan 2011. Det har enligt arrangören spelats 56 000 matcher.

På flicksidan blev det alltså skånsk seger i 15-årsklassen. I killarnas turnering kom segrande lag från Söder i Stockholm.

Efter att ha slagit ut AIK i stockholmsfinalen så vann Hammarby hela sanktan. Gus Strömfeldt gjorde två av Hammarbys mål och han var tacksam över att få vara med och vinna!

Och Hammarby skall nog ocskå vara glada för Gus Strömfelt för efter att hans lag tappat 3-0 i finalen mot Eskilsminne till 3-2 gick han fram till sin tränare, log sa några ord och gjorde 4-2.

Patric Ljunggren
patric.ljunggren@sr.se

Caroline Lagergren
caroline.lagergen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".