Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
fotboll

"Trodde inte det var möjligt"

Tommy Theorin: "Ser mycket allvarligt på detta"
1:51 min

Säkerheten på Syrianskas hemmamatcher är inte vad den borde vara. Enligt Sef:s generalsekreterare Tommy Theorin ska det vara omöjligt för supportrar att ta sig ner i spelargången.

Först jubel över ny säkrad allsvensk plats nästa säsong, sedan slagsmål. Syrianska fick inget roligt slut på kvällen efter segern mot Ängelholm. Några Syrianska-supportrar tog sig in i spelargången och startade bråk, det slutade med slagsmål och polisingripanden.

Detta är inte första gången som säkerheten på Syrianskas hemmamatcher diskuteras. Tommy Theorin är generalsekreterare i föreningen Sef, Svensk elitfotboll.

– Man blir bestört över det man får ta del av, att människor kan ta sig in i spelargången, där arbetande personal, spelare, ledare, funktionärer, press finns, och sedan starta slagsmål. Det är skrämmande dåligt, man undrar hur säkerhetsanordningen har varit i samband med matchen, säger Theorin till Radiosporten.

Hur allvarligt ser du på det här?

– Jag ser mycket allvarligt på detta, sådant här får inte förekomma, absolut inte.

Theorin bekräftar för Radiosporten att säkerhetsaspekterna på arenan påtalats tidigare under säsongen.

– Det har funnits samtal om detta, men att det skulle gå såhär trodde jag inte var möjligt. Man ska relativt lätt kunna stänga av med en ordentlig säkerhetsorganisation, säger Theorin.

– Nu blir det upp till matchdelegaten att göra en rapport och sedan får disciplinnämnden ta hand om ärendet. Men man blir bestört!

Från Syrianskas sida vill man i dag tona ner händelsen, en bagatell säger ordföranden Andreas Temiz till Radiosporten. Han tycker att media förstorar upp det hela. Visserligen ska det inte gå att komma in i spelargången för utomstående men den som var där avlägsnades snabbt. I övrigt hänvisar Temiz till den säkerhetsansvarige i föreningen, som Radiosporten inte lyckats nål

Bråket ska rapporteras till disciplinnämnden och Syrianska riskerar att straffas, även för fyrverkerier och planstormning.

Mats Dahlberg
mats.dahlberg@sr.se

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".