Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
fotboll - damlandslaget

Ung debutant i damtruppen

Thomas Dennerby: "Har utvecklats enormt"
1:50 min

19-åriga debutanten Jessica Samuelsson tar plats i Thomas Dennerbys trupp mot USA och Kanada.

Damlandslagets förbundskapten Thomas Dennerby har tagit ut en 20-mannatrupp till landskamperna mot USA (natten mot den 20 november) och Kanada (den 22 november). Båda matcherna spelas i Phoenix.

– Vi hoppas få till ett bra program nu, så att vi kan förbereda på ett bra sätt och komma lika väl preparerade till OS som vi gjorde till VM. För det är ju så att när man får vara med och lukta på medaljer så sporrar det verkligen till att man ska fortsätta att göra bra prestationer, säger Thomas Dennerby.

Det största utropstecknet var 19-åriga ytterbacken Jessica Samuelsson, till vardags i Linköping, som gör debut i A-landslagssammanhang.

– Hon har utvecklats oerhört fort i sin förening, Linköping. Hon är otroligt stark i en mot en-situationer defensivt, och kan vi putsa lite på hennes offensiv också så kommer det här att bli en riktigt bra internationell ytterback.

På anfallssidan är Sofia Jakobsson tillbaka, efter att ha stått över senast mot Tyskland på grund av skada, och på mittfältet får Göteborgs Johanna Almgren fortsatt förtroende.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: Kristin Hammarström, Göteborg, Hedvig Lindahl, Kristianstad.

Backar: Sara Larsson, Kif Örebro, Lina Nilsson, Malmö, Charlotte Rohlin, Linköping, Jessica Samuelsson, do, Linda Sembrant, Göteborg, Annica Svensson Tyresö, Sara Thunebro, Frankfurt.

Mittfältare: Johanna Almgren, Göteborg, Lisa Dahlkvist, do, Nilla Fischer, Malmö, Louise Fors, Linköping, Antonia Göransson, Potsdam, Caroline Seger, Malmö, Therese Sjögran, do.

Anfallare: Madelaine Edlund, Tyresö, Sofia Jakobsson, Rossiyanka, Jessica Landström, Frankfurt, Lotta Schelin, Lyon.

Roger Burman
roger.burman@sr.se

Emma Lukins
fotboll@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".