Foto: Erik Abel/Scanpix

Svenska chanser i europa

Emelie Ölander: "Jag tvivlar inte en sekund på att de ger allt"
1:06 min

Göteborg och Malmö spelar åttondelsfinal i champions league ikväll. Göteborg spelar borta mot danska Fortuna Hjörring och nyblivna svenska mästarinnorna Malmö möter Neulengbach från Österrike.

Både Malmö och Göteborg klev in i turneringen i förra omgången och tog sig vidare tämligen enkelt. Malmö slog italienska Tavagnacco med totalt 7-1. Medan Göteborg besegrade kroatiska Osijek med 11-0.

Göteborg fick en tuff lottning i åttondelen. Danska Fortuna Hjörring spelade så sent som 2003 final i champions league och föll mot Umeå.

Malmös lottningen är betydligt enklare. Neulengbach har aldrig tagit sig förbi åttondelen tidigare. Men det finns andra saker som bekymrar i Skånelaget.

Guldtränaren Martin Sjögren gör sin näst sista match eftersom han inte har kontrakt nästa år. Dessutom försvinner ju flera tongivande som Nilla Fischer och Caroline Seger till våren.

– Jag tvivlar inte en sekund på att de går ut och ger allt ikväll. Men det finns en psykologisk faktor när du vet att du ska spela i en annan klubb nästa säsong som gör att du inte till 100 procent har hjärtat där det ska vara.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".