Fotboll

Brasilien kommer till Råsunda

Lars Åke Lagrell: "Vill hylla VM 1958"
1:43 min

Den sista landskampen på Råsunda fotbollsstadion blir en repris på VM-finalen 1958 på samma arena. Det svenska landslaget ställs mot Brasilien den 15 augusti nästa år.

– Vi vill utnyttja Brasiliens dragningskraft och framförallt den kopplingen Brasilien har till Råsunda, med VM-guldet 1958.

Den 15 augusti 2012 kommer den sista landskampen på Råsunda spelas. Därefter blir Swedbank den nya nationalarenan. Det är ännu inte klart vilket lag som kommer möta Sverige i invigningsmatchen.

– Vi har pratat med Holland till den nya arenan och de var mycket intresserade. Men nu vet jag inte om de är lika intresserade sen de förlorade mot Sverige.

Kurt Hamrin minns hur det var när han spelade VM-finalen mot Brasilien på Råsunda 1958.

– De var alldeles för bra för oss. Vi hade gjort vår bästa match mot Sovjet två matcher innan. Vi hade inga större möjligheter, säger han till Radiosporten.¨

Hur var det att spela en VM-final?

– Det var märkligt. Först trodde vi inte att vi skulle komma dit. Det vart nästan för stort för oss. De var mycket mycket bättre än vi var, den dagen, säger han.

Hur känner du inför att Råsunda ska rivas?

– Man måste gå fram inom livet, det går inte att stoppa allt bara för att det står en fotbollsplan där. Det är bättre att göra den på ett annat ställe, säger Kurt Hamrin.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".