Foto: Fredrik Persson / SCANPIX.
Fotboll

"Inte tillräckligt aggressiva"

Jonas Olsson: "Jag hamnar för långt ut"
2:13 min

Mittbacken Jonas Olsson var en av få svenskar som fick beröm av Radiosportens expert Richard Henriksson.

Jonas Olsson fick chansen från start, i stället för Daniel Majstorovic som vanligtvis är Erik Hamréns första val bredvid Olof Mellberg. West Bromwich-spelaren visade tydligt att han vill vara med och fajtas om en permanent plats i startelvan.

– Direkt efteråt så känner man bara besvikelse efter en förlust. Men när det smält in lite kan man se hur man rankar sin egen prestation. Som försvarare känns det aldrig bra när man släppt in två mål. Jag tycker ändå att vi ligger ganska bra i positionerna, grunderna är bra, säger Olsson.

Mittbacken är själv kritisk till sitt eget agerande vid det första målet, där Nicklas Bendtner i stort sett helt fri kunde raka in bollen med en bredsida.

– De är duktiga på att ställa om och gå till anfall. Vid första målet är vi inte så många i boxen som vi ska vara. De är tre danskar och vi bara två försvarare. Jag kommer ut lite för långt mot hörnflaggan och försöker blocka inlägget. Jag skulle hållit mig längre in centralt då.

– Vi är inte tillräckligt aggresiva första halvtimmen. Vi får jaga mcyket boll och är trötta efter det.

Andreas Matz
andreas.matz@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".