fotboll

Svenskt i toppen av serie A - men inte Zlatan

Sebastian Larsson frälste Sunderland. Milan fick "bara" 2-2 mot Bologna trots Zlatan-mål. John Guidettis succé fortsätter i Feyenoord.

(1704) Svenskt i toppen av serie A...
… men det handlar den här gången inte om Zlatan Ibrahimovic och hans Milan. Det är nämligen Joel Ekstrands Udinese som nu toppar tabellen efter att ha besegrat Chievo på hemmaplan.

Ekstrand spelade hela matchen som högerback och om Erik Hamrén funderar på var han kan hitta ett alternativ till Mikael Lustig i landslaget bör han vända blicken mot Udine…

Zlatan Ibrahimovic gjorde ett straffmål när Milan bara fick 2-2 borta mot Bolgona. I den 70:e minuten ordnande Zlatan själv den straff som han sedan satte till 2-1 vilket de flesta trodde skulle bli ett segermål. Men nästan direkt på avspark gjorde Bolgonas Diamanti 2-2 efter ett svagt ingripande av Milans målvakt Amelia.

(1634) Feyenoord-Utrecht slutade 2-2. Både Johan Mårtensson och Marcus Nilsson, dock inte Alexander Gerndt, spelade för Utrecht. John Guidetti målskytt.

(1629) Zlatan gör 2-1 för Milan på straff. Men Bologna har kvitterat igen.

(1623) Sebastian Larsson blev stor hjälte när han på övertid frälste Sunderland genom att göra 2-1 i bottenmötet med Blackburn.

Sunderland fick i den 92:a minuten en frispark strax utanför straffområdet men långt till vänster. Perfekt läge för Larsson som med akuratess skruvade bollen över muren och invid Paul Robinsons högra stolpe.

Stort jubel förstås för Sunderland och nye managern Martin O'Neill som alltså fick se sitt lag vinna i sin första match.

Blackburn, där Martin Olsson fick hoppa in i den första halvleken, ledde länge men Sunderland kvitterade i den 84:e minuten innan det var dags för Larsson att briljera med sina frisparkskonster.

(1552) Zlatan Ibrahimovic spelar förstås från start i Milan som idag gästar Bologna.

Ställningen i paus är 1-1, sedan Marco di Vaio gett Bologna ledningen i den tionde minuten, och Clarence Seedorf kvitterat med ett snyggt distansskott tio minuter senare.

Zlatan har inte riktigt kommit loss hittills, vi är vana att se honom vara inblandad i det mesta av Milans offensiva spel men i den här matchen har det hittills mest blivit tuffa dueller mot Bolognas mittbackar.

Tar Milan tre poäng går man om Juventus och Lazio upp i toppen av Serie A.

I ett annat topplag, Udinese som är fura, spelar Joel Ekstrand från start i matchen mot Chievo som i paus står 0-0.

(1505) Guidetti, som måste vara högaktuell för landslaget, satte därmed sitt åttonde mål för säsongen.

Glädjande nog kan vi meddela att vi kommer prata med John Guidetti i måndagens .


Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se