fotboll - allsvenskan

Peter Ijeh klar för Gais

Den 34-årige anfallaren har skrivit på för ett år, med möjlighet till förlängning.

Ijeh kommer närmast från Syrianska, där han förra säsongen gjorde fem mål på 20 matcher i allsvenskan. Totalt gjorde han 19 mål under den tvååriga sejouren i Södertälje.

– Både jag och Alexander Axén (tränare i Gais) är övertygad om att Peter med sin rutin kommer att tillföra en hel del till laget. Vi tror inte att vi kan hitta en bättre lösning för de relativt små pengar som vi har att röra oss med och som det handlar om i det här fallet, säger Gais sportchef Mats Persson till klubbens hemsida.

– En stor del av kontraktet med Peter är dessutom kopplat till vad han presterar på planen.

Peter Ijeh fick sitt stora genombrott när han med 24 mål vann den allsvenska skytteligan 2002, när han spelade i Malmö FF. Två år senare värvades han till IFK Göteborg - av samme Mats Persson, som då var klubbdirektör i Blåvitt.

Affären skapade stora rubriker ett par år efteråt då Mats Persson och kassören Jan Nilsson dömdes till fängelse för grovt skattebrott i samband med Ijehs övergång från Malmö.

Därefter gick Ijeh till FC Köpenhamn och Viking Stavanger innan han återvände till Sverige 2010 och var med om att spela upp Syrianska i allsvenskan.

Emma Lukins
emma.lukins@sr.se