fotbollsarena radiosporten

Guidetti: "Det behövs en ny Zlatan"

14 min

Succéhösten i Feyenoord har gjort att supertalangen John Guidetti är landslagsaktuell inför EM i Polen och Ukraina. Åtminstone om man ska tro supportrar, media och honom själv.

Efter åtta mål i Feyenoord i den holländska ligan höjs fler och fler röster för att 19-årige John Guidetti bör komma med i den svenska EM-truppen till sommaren.

– Svenska folket verkar vilja ha med mig och media varkar vilja ha med mig. Nu är det bara några personer kvar att övertyga så kanske det händer, säger John guidetti till FotbollsArena Radiosporten.

Vad säger Hamrén och Allbäck om det här då, har ni pratat?

– Jag har inte prata med någon av dem. Dricka kaffe kan de göra med någon annan. De ringer väl om de känner att de vill ha med mig, och om de inte vill ha med mig så ska de inte ringa mig.

Vad skulle du bidra med i landslaget som kanske inte finns just nu?

– Det jag är bra på, försöka vara målfarlig. Och att spela med Zlatan skulle vara en otrolig dröm, jag ska inte ljuga.

– Om han spelade lite snett bakom mig, kom ner och mötte och vi spelade lite väggspel och jag lade den i bortre. Det skulle vara ganska najs om jag ska vara ärlig.

Vad tycker du om Zlatan-boken?

– Jag håller faktiskt på att läsa den. Det är min andra bok jag läser i livet. Om någon lyckas få mig att läsa en bok då måste han ha cred alltså.

– Jag gillar den här stilen att han fortsatte att tro på sig själv. Det är en himla cool grej att lyckas på det sättet.

Det nuvarande låneavtalet med holländska Feyenoord går ut vid årsskiftet och nu är frågan om den svenske superstjärnan blir kvar eller inte.

– Jag tycker det är "make or break" nu. Jag har gjort det bra, men det behövs en ny Zlatan och någon som ska ta över efter den store.

Men vad händer nu då, blir du kvar i Feyenoord, återvänder till Manchester City eller tar du vägen någon helt annanstans?

– Jag vill inte tänka på framtiden utan försöka leva i nuet. Det är samma med EM. Jag kan inte tänka på vad som ska hända nästa sommar.

I Manchester City var John Guidetti lagkamrat med den nästan alltid omstridde och omskrivne supertalengen Mario Balotelli. Men bilden av italienaren som någon form av problembarn håller inte Guidetti alls med om.

– Det är en skön kille. Han får många rubriker för lite tokiga saker, men han är en ung kille och han har haft en svår uppväxt.

– Han sa till alla att 'jag är bäst och jag ska bevisa det' och så var han ju det. Det tycker jag är fantastiskt stort.

– Jag hade några kompisar över och de ville träffa Balotelli. Så jag frågade honom om han kunde komma över och ta lite bilder och bara hälsa. Han sa direkt, 'självklart John, var ska vi mötas'.

– Det skulle vara så lätt för alla att tro att han skulle ha sagt nej och 'dra åt helvete'. Men han är verkligen skön person och trevlig kille.

Susanna Andrén
susanna.andren@sr.se

Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se