Magikerna såg ut som om de sålt sina trollspön och tappat pengarna

Rooney uttalade sig för en tid sen att Manchester City inte kommer ta hem Premier League-titeln. Varför? För att de inte har vana av att vinna. Även om spelare individuellt har vunnit titlar förut så har de inte gjort det som lag. Kanske var det guldfrossa som gjorde att det slutade med 2-1 till Chelsea. Eller så blev det röda kortet på Clichy avgörande efter att City inte tagit vara på chanserna man skapade när man var som bäst, tidigt i matchen.

Vid de ljusblåas tidiga ledningsmål gjorde Agüero det man förväntade sig att Silva skulle göra, han fick bollen på mittplan och skapade därifrån magi med ett perfekt instick till Balotelli som lekte bort Cech och rullade in bollen.

De som varit så avgörande för sina lag, och ändå var så ute ur matchen igår kväll, var båda kvällens stora besvikelser.

Silva för att han höll sig för mycket utåt kanten för att kunna göra det han gör bäst, styra spelet. När han får friheten att ligga på kanten såväl som att ta sig inåt får City ut mest av hans sätt att diktera anfallsspelet.  Istället var det Barry och Touré som gavs gott om tid att behandla bollen på mittplan. Kanterna däremot var tämligen stängda.

Mata för att han lät sig provoceras av Yaya Tourés dagisförsök till att sätta honom ur balans med klapp på huvudet och en lätt spark på benet när spanjoren låg ner och domaren inte såg.

De får båda chans motbevisa kritiken från gårdagens match nästa helg, framförallt Silva och hans Manchester City som tar emot ett formstarkt Arsenal med kapten Vantastic Persie i spetsen på söndag.

Emelie Ölander
emelie.olander@sr.se